Antena 3 CNN International News Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost împușcat la un miting de protest. Partidul său denunță o tentativă de asasinat

Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost împușcat la un miting de protest. Partidul său denunță o tentativă de asasinat

Imran Khan, fost prim-ministru al Pakistanului, a fost împușcat, joi, în timpul unui miting desfășurat în provincia Punjab.

Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost împușcat la un miting de protest. Partidul său denunță o tentativă de asasinat
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Noi 2022   •   15:26

Un bărbat înarmat a deschis focul la eveniment, în timp ce fostul premier, în vârstă de 70 de ani, conducea acțiunea de protest.

Obiectivul protestatarilor era ca, pe parcursul mai multor zile, să ajungă în capitala Islamabad, pentru a cere alegeri anticipate.

Khan (foto) și mai mulți oameni au fost răniți, după ce agresorul neidentificat a scos o armă și a început să tragă, relatează presa internațională.

UPDATE: Fostul premier pakistanez, supus unei intervenții chirurgicale după ce a fost împușcat

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan este în stare stabilă, după ce a fost împușcat în picior la un miting de protest.

Khan a fost transportat de la locul incidentului, în localitatea Gujranwala, pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale în Lahore,  a spus Fawad Chaudhry, un politician de rang înalt din partidul PTI (Pakistan Tehreek-e-Insaf) al fostului premier.

Chaudhry a fost ministru al Informațiilor în guvernul lui Khan.

El a menționat că în urma atacului alte șase persoane au fost rănite.

Știrea inițială

Fostul premier, lider al formațiunii PTI, ar fi fost împușcat în picior, fiindu-i lovit osul tibiei, a spus un purtător de cuvânt al partidului.

El a fost transportat la un spital din Lahore iar apropiații săi au denunțat o tentativă de asasinat.

La ora actualizării acestei știri, Khan ar fi în stare stabilă, potrivit lui Yasmeen Rashid, ministru al Sănătății în provincia unde a avut loc atacul.

Poliția a anunțat că a arestat un suspect care avea asupra sa un pistol de calibrul 9 mm și două magazii goale de cartușe.

După înlăturarea de la șefia guvernului, Khan a încercat să provoace alegeri anticipate

Înlăturat de la putere în luna aprilie, în urma unui vot de neîncredere, Imran Khan a făcut, de atunci, presiuni în favoarea alegerilor anticipate.

El a susținut în repetate rânduri, fără a furniza dovezi, că Statele Unite au orchestrat înlăturarea lui.

Acuzațiile sale sunt menite să exploateze sentimentele anti-americane și anti-establishment, în condițiile în care majoritatea populației pakistaneze este afectată de creșterea costului vieții, notează CNN.

Nu este prima dată când politicienii pakistanezi sunt vizați de atacuri.

Benazir Bhutto, fosta șefă a guvernului, a fost asasinată pe 27 decembrie 2007.

Premierul Yousaf Raza Gillani a supraviețuit unei tentative de asasinat în 2008.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close