Antena 3 CNN International News Haos pe un aeroport din Atlanta. Arma unui pasager s-a descărcat accidental, cauzând panică și oprirea zborurilor

Haos pe un aeroport din Atlanta. Arma unui pasager s-a descărcat accidental, cauzând panică și oprirea zborurilor

A fost haos pe un aeroport din Atlanta. Arma unui pasager s-a descărcat la controlul de securitate, cauzând panică în terminal și oprirea zborurilor. Mai mulți oameni au fost răniți.

Haos pe un aeroport din Atlanta. Arma unui pasager s-a descărcat accidental, cauzând panică și oprirea zborurilor
Sursa foto: Twitter/ ABC News
de Cerasela Stafie    |    21 Noi 2021   •   11:34

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 13:30 (20:30 ora României), în zona de control de securitate a Aeroportului Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta.

Un ofițer pentru siguranța transporturilor a descoperit un „articol interzis” în geanta unui pasager în timp ce trecea prin controlul cu raze X la punctul de control principal. Bagajul cu pricina a fost semnalat pentru o „verificare secundară”.

În timp ce ofițerul a deschis compartimentul care conținea obiectul interzis, pasagerul „s-a aruncat pe geantă și a apucat o armă de foc, moment în care a descărcat”, a declarat Robert Spinden, directorul federal de securitate al Administrației pentru Securitatea Transporturilor din Georgia.

„Pasagerul a fugit apoi de la punctul de control pe o bandă de ieșire adiacentă cu arma de foc. Suntem norocoși că atunci când arma de foc s-a descărcat, nimeni nu a fost rănit grav”, a spus Spinden.

Totuși, trei persoane au fost rănite în îmbulzeala creată în timpul evacuării. Toți răniții erau adulți, iar doi au fost transportați la spital. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini în care se poate observa haosul creat.

Persoana a cărei armă a fost descărcată a fost identificată ca fiind Kenny Wells, în vârstă de 42 de ani, potrivit comandantului secției aeroportuare al Departamentului de Poliție din Atlanta, Reginald L. Moorman.

”S-a deschis un dosar penal pentru purtarea unei arme ascunse într-un aeroport comercial, deținerea unei arme de foc de către un infractor condamnat, descărcarea unei arme de foc și conduită nesăbuită”, a spus Moorman. „Urmărim activ acest individ”.

Potrivit Administrației Federale a Aviației, toate zborurile de plecare au fost oprite la sol în urma acestui incident, dar pentru o perioadă scurtă de timp. 

În prezent, se efectuează o anchetă. FBI și ATF (Biroul Federal de Alcool, Tutun și Arme de Foc) „oferă asistență în investigații” poliției din Atlanta, potrivit unui purtător de cuvânt al ATF. De asemenea, Casa Albă „monitorizează” incidentul, a transmis un oficial.

 

×
Subiecte în articol: aeroport atlanta haos arma evacuare
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close