Antena 3 CNN International News Uraganul Ida a devastat statul american Louisiana și a lăsat un milion de oameni fără electricitate. Președintele Biden declară stare de dezastru major

Uraganul Ida a devastat statul american Louisiana și a lăsat un milion de oameni fără electricitate. Președintele Biden declară stare de dezastru major

Peste un milion de oameni au rămas fără curent electric în statul american Louisiana, iar în orașul New Orleans alimentarea cu electricitate a fost complet întreruptă, ca urmare a ravagiilor produse de uraganul Ida, transmite CNN.

Uraganul Ida a devastat statul american Louisiana și a lăsat un milion de oameni fără electricitate. Președintele Biden declară stare de dezastru major
de Adrian Iclozan    |    30 Aug 2021   •   08:52

Furnizorul de energie electrică din New Orleans, Entergy, a comunicat că furnizarea de curent electric nu va fi reluată în orele următoare iar echipele de intervenție continuă să evalueze daunele produse de furia naturii.

Tot la New Orleans, vânturile puternice au distrus acoperișul unui post local de știri, unde redacția și studioul au fost evacuate.

În statul vecin, Mississippi, 50.000 de oameni au fost afectați de întreruperile de curent electric.

Companiile American Airlines și United Airlines au anunțat că și-au anulat decolările de pe aeroportul internațional Jackson din acest stat, zborurile urmând să fie, eventual, reluate marți.

Primul deces provocat de Ida a fost raportat în localitatea Ascension. Conform informațiilor comunicate de biroul șerifului, este vorba de o persoană care a murit după ce a fost lovită de un copac doborât de furtună.

Serviciul meteorologic din SUA a cerut locuitorilor din mai multe orașe americane - Hammond, Tickfaw și Ponchatoula - să caute adăpost pe terenuri înalte, din cauza viiturilor.

"Viiturile care amenință vieți vor continua să se înrăutățească. Este o situație periculoasă în mod special iar rezidenții trebuie să se îndrepte spre zone înalte", a comunicat instituția.

În LaPlace, ploile torențiale au generat inundații în urma cărora mai multe persoane au fost sinistrate. Oficialitățile au primit informații conform cărora un hotel este complet înconjurat de ape și numeroși oameni solicită să fie evacuați.

La Casa Albă, președintele Joe Biden a aprobat solicitarea autorităților din Louisiana și a declarat stare de dezastru federal major în acest stat.

Declarația permite utilizarea fondurilor federale pentru ajutorarea persoanelor din 25 de zone afectate.

Între timp, forța fenomenului se diminuează, Ida fiind clasificată la ora transmiterii acestei știri drept uragan de categoria 1, cu vânturi de 153 de km/h.

Anterior, Ida fusese catalogată drept uragan de categoria 4, cu vânturi de 179 km/h.

×
Subiecte în articol: Ida New Orleans
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close