Antena 3 CNN International News Marina Ovsiannikova, jurnalista care a sfidat Kremlinul în direct la TV, a fugit din arestul la domiciliu: "Puneți-i brățara asta lui Putin!"

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a sfidat Kremlinul în direct la TV, a fugit din arestul la domiciliu: "Puneți-i brățara asta lui Putin!"

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a afișat o pancartă anti-război în timpul unui jurnal de știri la televiziunea rusă de stat, a fugit din arestul la domiciliu.

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a sfidat Kremlinul în direct la TV, a fugit din arestul la domiciliu: "Puneți-i brățara asta lui Putin!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Oct 2022   •   15:53

"Mă consider absolut nevinovată (...) Întrucât țara noastră refuză să-și respecte propriile legi, refuz, începând din 30 septembrie 2022 să-mi respect restricția impusă înainte de proces sub forma arestului la domiciliu și mă eliberez de toate acestea", a precizat ea într-o declarație pe Telegram.

Ovsiannikova fusese plasată în august în arest la domiciliu de instanță, în contextul în care procurorii o acuză pe jurnalistă de răspândire de informații false despre Forțele Armate Ruse.

"Dragi oameni ai legii, vă rog să-i puneți lui Putin acest tip de brățară, deoarece el ar trebui să fie izolat de societate și nu eu.

Jurnalista care l-a sfidat pe președintele rus: "Să-i puneți această brățară lui Putin!"

Putin ar trebui să fie judecat pentru genocidul împotriva poporului Ucrainei și uciderea în masă a populației masculine din Rusia", a susținut jurnalista într-un videoclip publicat separat, miercuri, pe platforma digitală menționată.

Ea și-a prezentat brățara de monitorizare pe care i-au atașat-o autoritățile.

"Poate conștiința vreunui judecător, procuror sau anchetator se va trezi și va înceta să numească 'falsuri' (informațiile despre) copiii care au murit în timpul războiului din Ucraina", a continuat jurnalista.

Ovsiannikova a arătat că anchetatorii săi au invocat în permanență spusele oficialilor ruși, încercând să acrediteze versiunea că nici măcar un copil nu a fost ucis în Ucraina, în timpul invaziei militare.

Fostă angajată a canalului Rusia 1, ea a devenit celebră prin gestul sfidător fără precedent din luna martie, când a afișat în direct, în studioul de știri, un carton pe care scria "Opriți războiul. Nu credeți propaganda care vă minte".

CNN, care a relatat conținutul mesajelor postate pe Telegram de Ovsiannikova, nu precizează unde se află aceasta în prezent.

Foto: Marina Ovsiannikova în timpul audierii într-un tribunal din Moscova, în luna august

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close