Antena 3 CNN International News Masacru la un spital din Tulsa: un bărbat înarmat cu o pușcă semi-automată a ucis cel puțin patru persoane | Poliția: "Nu s-a tras la întâmplare!"

Masacru la un spital din Tulsa: un bărbat înarmat cu o pușcă semi-automată a ucis cel puțin patru persoane | Poliția: "Nu s-a tras la întâmplare!"

Cel puțin patru oameni au fost uciși miercuri după-amiaza în campusul spitalului Sfântul Francisc din Tulsa, statul american Oklahoma.

Masacru la un spital din Tulsa: un bărbat înarmat cu o pușcă semi-automată a ucis cel puțin patru persoane | Poliția: "Nu s-a tras la întâmplare!"
Sursa foto: captură cnn.com
de Adrian Iclozan    |    02 Iun 2022   •   06:44

Crimele au fost comise într-un centru ortopedic al campusului de un suspect înarmat cu o pușcă și un pistol.

Suspectul este, la rândul lui, mort.

"Credem că s-a sinucis prin împușcare", a declarat Eric Dalgleish, adjunctul șerifului.

El a precizat că polițiștii au ajuns la locul atacului în câteva minute de la primul apel și că atunci când au intrat în campusul spitalului, au auzit împușcături care i-au condus la etajul doi al imobilului.

UPDATE: O nebunie la etajul 2 al corpului de spital

"Înauntru era o nebunie, cu sute de încăperi și sute de oameni care încercau să iasă din clădire", avea să declare, ulterior incidentului, Richard Meulenberg, căpitanul Departamentului de Poliție din Tulsa.

Trăgătorul a fost găsit mort în aceeași încăpere de spital în care se aflau două dintre victimele sale.

Alături de el se aflau o pușcă semi-automată și un pistol.

În afara celor patru oameni uciși, alte 10 persoane au suferit răni care nu le pun viața în pericol, a precizat Richard Meulenberg.

Autoritățile încearcă să determine motivele crimelor iar primele indicii arată că atacatorul nu a tras la întâmplare.

"A venit intenționat în această locație, a mers la un anumit etaj și a tras cu un scop precis. Nu a tras la întâmplare", a spus șeful poliției.

Știrea inițială

La momentul împușcăturilor, în clădirea care adăpostește centrul ortopedic se aflau sute de persoane.

Nu sunt polițiști răniți în urma atacului și nu este clar dacă victimele trăgătorului sunt medici, pacienți sau din ambele categorii.

La ora publicării acestor informații, identitatea atacatorului încă nu fusese comunicată de autorități.

Președintele Joe Biden a fost înștiințat de această nouă crimă în masă, relatează CNN.

Incidentul de miercuri, din SUA, vine la 9 zile după carnagiul provocat la o școală primară din Texas de un tânăr de 18 ani, înarmat cu o pușcă semi-automată.

Salvador Ramos, un fost elev supus agresiunilor la școală și care pare să fi fost motivat de răzbunare, a ucis, atunci, 19 copii și doi adulți, înainte de a fi ucis, la rândul său, de poliție, în ceea ce autoritățile au recunoscut că a fost o intervenție tardivă.

Cel puțin 233 de atacuri armate în masă au avut loc în 2022, în SUA, potrivit organizației nonprofit Gun Violence Archive, bilanț care include atacul din Tulsa.

Conform definiției, un astfel de incident presupune că au fost ucise sau rănite prin împușcare cel puțin patru persoane.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close