Antena 3 CNN International News Metroul a fost inundat iar mașinile au fost luate de ape, la New York, înaintea furtunii tropicale Elsa

Metroul a fost inundat iar mașinile au fost luate de ape, la New York, înaintea furtunii tropicale Elsa

Mai multe stații de metrou au fost inundate iar arterele rutiere importante au fost, și ele, acoperite de apă, la New York, în urma ploilor abundente care au precedat sosirea furtunii tropicale Elsa.

Metroul a fost inundat iar mașinile au fost luate de ape, la New York, înaintea furtunii tropicale Elsa
de Adrian Iclozan    |    09 Iul 2021   •   21:27

Locuitorii metropolei americane au postat pe rețelele sociale imagini cu stații de metrou inundate și mașini scufundate parțial sub ape.

Circulația trenurilor a fost perturbată iar autoritatea metropolitană de transport a trebuit să interzică traversarea unor poduri și tuneluri în cursul dimineții de vineri.

Problemele nu au fost provocate de Elsa, ci de un front de furtuni cu deplasare lentă, care a adus și vânturi devastatoare și grindină de mari dimensiuni în statele New York, New Jersey și Connecticut.

Furtuna tropicală Elsa și-a pierdut din putere de când a traversat partea nordică a statului Florida însă Serviciul Național de Meteorologie din SUA a avertizat că zona New York-ului ar urma să înfrunte ploi și mai abundente.

De vineri seară, este de așteptat ca Elsa să slăbească și mai mult și să se transforme în ciclon post-tropical.

Elsa este cea de-a cincea furtună identificată în sezonul uraganelor din Atlantic în 2021.

Prima a fost Ana, care s-a format pe 23 mai.

Furtunile tropicale, mai puternice și mai letale, au legătură cu schimbările climatice

Luna trecută, furtuna tropicală Claudette a adus ploi puternice, vânturi în rafale și tornade în mai multe state americane din sudul țării și a distrus zeci de case.

Este considerată cauza morții a 14 persoane, dintre care 10 copii pe măsură ce se deplasa dinspre coasta Golfului Mexic spre coasta de est SUA.

Claudette a fost urmată de furtuna tropicală Danny, care a provocat alunecări de teren în Carolina de Sud la finele lunii iunie, înainte de a-și pierde puterea deasupra Georgiei.

Specialiștii spun că legătura dintre uragane și schimbările climatice. O planetă mai caldă se poate aștepta la fenomene extreme mai puternice în timp și la o întețire a furtunilor foarte puternice, chiar dacă numărul total de furtuni ar putea să scadă.

×
Subiecte în articol: New York Elsa metrou
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close