Antena 3 CNN International News Polițistul de la Pentagon a murit după ce a fost înjunghiat. Atacatorul a fost ucis

Polițistul de la Pentagon a murit după ce a fost înjunghiat. Atacatorul a fost ucis

Un polițist a fost ucis, marți, în stația Metro Bus de lângă Pentagon, într-un incident în care au fost semnalate mai multe împușcături, relatează CNN.

Polițistul de la Pentagon a murit după ce a fost înjunghiat. Atacatorul a fost ucis
Sursa foto: cnn
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2021   •   02:23

Surse citate de presa internațională menționează că în timpul incidentului polițistul a fost înjunghiat de mai multe ori în gât de un atacator, care a fost, la rândul lui, împușcat mortal de alți polițiști.

Polițistul ucis făcea parte cadrul agenției însărcinate cu securitatea clădirii Departamentului american al Apărării, PFPA (Pentagon Force Protection Agency).

PFPA și Departamentul Metropolitan de Poliție din Washington au transmis condoleanțe familiei și prietenilor victimei.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, aflat la Casa Albă când au izbucnit împușcăturile, a transmis, la rândul său o declarație de condoleanțe și a ordonat coborârea drapelului în bernă la Pentagon, în memoria ofițerului căzut la datorie.

În primele declarații oficiale făcute marți după-amiază în legătură cu atacul, șeful PFPA, Woodrow Kusse, a fost foarte zgârcit cu informațiile pentru presă.

El le-a spus reporterilor că polițistul a fost atacat în stația de autobuz din apropierea clădirii Pentagonului și că incidentul s-a încheiat iar în zonă nu mai este "nicio amenințare continuă".

"Au fost schimburi de focuri și au rezultat câțiva răniți", a spus el, fără a menționa, măcar, dacă a fost ucis cineva.

După ce a fost presat de reporteri cu întrebări, șeful PFPA a declarat că poliția nu mai caută, momentan, un alt suspect.

 

×
Subiecte în articol: Pentagon polițist ucis
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close