Antena 3 CNN International News Rusia susține că armata ucraineană a instalat soldați în poziții de luptă în maternitatea bombardată din Mariupol

Rusia susține că armata ucraineană a instalat soldați în poziții de luptă în maternitatea bombardată din Mariupol

Cu câteva ore înainte ca maternitatea și spitalul de copii din Mariupol să fie bombardat, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a acuzat Ucraina că a stabilit poziții de luptă în spital.

Rusia susține că armata ucraineană a instalat soldați în poziții de luptă în maternitatea bombardată din Mariupol
de Alexandra Ionescu    |    09 Mar 2022   •   23:25

La briefing-ul obișnuit, Zakharova a spus că „la Mariupol, batalioanele naționale ucrainene, după ce au expulzat personalul și pacienții din maternitate, au echipat poziții de luptă în acesta”.

Ea a continuat susținând că au existat „numeroase videoclipuri care infirmă falsurile ucrainene, confirmând că crimele Kievului împotriva cetățenilor săi sunt din abundență în domeniul public”.

Videoclipul de la spital după bombardament a arătat în mod clar că acolo erau atât pacienți, cât și personal, inclusiv femei gravide care au fost evacuate din spital.

Atacul venit în ciuda faptului că Rusia a fost de acord cu o pauză de 12 ore a ostilităților pentru a permite refugiaților să părăsească o serie de orașe.

Consiliul orășenesc Mariupol a postat un videoclip cu spitalul devastat din oraș și a acuzat forțele ruse că au aruncat din aer mai multe bombe asupra acestuia.

"Distrugerea este enormă. Clădirea unității medicale în care au fost tratați copiii recent este complet distrusă. Informațiile privind victimele sunt în curs de clarificare", transmite consiliul.

"O maternitate în centrul orașului, o secție de copii și un departament de medicină internă… toate acestea au fost distruse în timpul atacului aerian rusesc asupra Mariupol. Chiar acum", a declarat Pavlo Kyrylenko, guvernatorul regiunii Donețk.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close