Antena 3 CNN International News Rusia aruncă în luptă în Ucraina tancul kamikaze, încărcat cu tone de explozibil | Ce s-a întâmplat cu el

Rusia aruncă în luptă în Ucraina tancul kamikaze, încărcat cu tone de explozibil | Ce s-a întâmplat cu el

Ministerul rus al Apărării transmite că o fortăreață ucraineană a fost distrusă de un tanc controlat de la distanță, încărcat cu o cantitate uriașă de explozibil.

Rusia aruncă în luptă în Ucraina tancul kamikaze, încărcat cu tone de explozibil | Ce s-a întâmplat cu el
Sursa foto: Twitter@EuromaidanPress
de Adrian Iclozan    |    19 Iun 2023   •   15:33

Într-o postare pe Telegram, semnalată de CNN, ministerul a afirmat că "aproximativ 3,5 tone de TNT și 5 bombe FAB-100" au fost instalate în tanc.

Bombele FAB-100 au în mod uzual o încărcătură de 100 de kilograme, menționează CNN.

O înregistrare video distribuită de instituția rusă prezintă un comandant de tanc rus, cu indicativul "Bernaul", care susține că a fost însărcinat cu instalarea explozibililor și executarea atacului.

Citește și: Cu ce s-a ales Ucraina după două săptămâni de contraofensivă

"La aproximativ 300 de metri de inamic, operatorul tancului a pus vehiculul pe alimentare manuală, îndreptându-l în direcția țintei. A sărit din el (tanchistul, n.r.) și s-a dus în spatele vehiculului. Eu am rămas în urmă pentru a observa, iar după ce tancul s-a apropiat de pozițiile inamicului, l-am detonat prin radio", a declarat acest militar.

"Explozia a fost foarte mare, a fost mult explozibil ... ca urmare, conform datelor interceptate prin radio, inamicul a suferit pierderi semnificative", a adăugat el.

Pe de altă parte, CNN menționează o înregistrare video realizată cu drona, care arată un tanc aparent imobilizat după ce ar fi lovit o mină în apropierea liniilor ucrainene.

Are loc apoi o explozie uriașă care pulverizează blindatul, fără să fie clară cauza deflagrației. Înaintea exploziei, înregistrarea surprinde o străfulgerare venită dinspre pozițiile ucrainene, ceea ce ar putea semnala o încercare de a distruge tancul.

Imaginile din dronă au fost distribuite, duminică, de un proeminent blogger rus de război, Voennyi Osvedomitel, care menționează, la rândul său, că tancul a lovit o mină înainte de explozie.
 
"Trimiterea unui tanc kamikaze fără conducător, plin cu 6 tone de TNT, către pozițiile ucrainene din Mariinka. Din nefericire, nu a reușit să ajungă, fiind aruncat în aer de o mină", a scris bloggerul.

CNN precizează că nu a putut verifica incidentul prin geolocație dar amintește că zona Mariinka din Donețk este scena unor lupte grele de la începutul invaziei ruse.

×
Subiecte în articol: tanc kamikaze Ucraina Mariinka donetk explozibil
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close