Antena 3 CNN International News Vizită-surpriză la Kiev. Cine e liderul care a venit după Iohannis, Macron, Scholz și Draghi

Vizită-surpriză la Kiev. Cine e liderul care a venit după Iohannis, Macron, Scholz și Draghi

Șeful de guvern perceput la Kiev drept cel mai mare susținător al Ucrainei în războiul cu Rusia a făcut o deplasare neașteptată în orașul vizitat cu o zi înainte de liderii din România, Franța, Germania și Italia.

Vizită-surpriză la Kiev. Cine e liderul care a venit după Iohannis, Macron, Scholz și Draghi
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2022   •   18:32

Este vorba despre Boris Johnson, care s-a întâlnit, vineri, cu președintele Volodimir Zelenski.

Este a doua vizită a lui Johnson la Kiev în vreme de război.

Imagini distribuite de președinția ucraineană arată cum premierul britanic este întâmpinat călduros de președintele ucrainean, înaintea discuțiilor în care cei doi au analizat necesarul de arme grele pentru Kiev, în vederea contracarării agresiunii ruse.

"Multe dintre zilele acestui război au demonstrat că sprijinul Marii Britanii pentru Ucraina este ferm și hotărât. Mă bucur să-l văd din nou la Kiev pe Boris Johnson, marele prieten al țării noastre", a scris Zelenski pe Telegram.

Johnson a postat, la rândul său, pe Twitter o fotografie a sa alături de Zelenski, făcută vineri, în capitala ucraineană.

"D-le președinte, Volodimir, e bine să fiu din nou la Kiev", a scris premierul britanic.

Vizita lui Boris Johnson vine după ce, joi, Zelenski a purtat discuții comune la Kiev cu președintele francez, Emmanuel Macron, cu cancelarul german, Olaf Scholz, cu premierul italian, Mario Draghi, și cu președintele român, Klaus Iohannis.

Cei patru lideri europeni au vizitat în prealabil orașul Irpin, eliberat de sub ocupație rusă.

După discuții, cei cinci lideri au susținut declarații de presă.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close