Antena 3 CNN Timp liber Film "Poziţia copilului", un film de AUR. Bogdan Dumitrache şi Ada Solomon, în platoul Observatorului

"Poziţia copilului", un film de AUR. Bogdan Dumitrache şi Ada Solomon, în platoul Observatorului

"Poziţia copilului", un film de AUR. Bogdan Dumitrache şi Ada Solomon, în platoul Observatorului
Sursa foto: Foto: captură Antena 1
de S.T.    |    18 Feb 2013   •   17:35

Filmul "Poziţia copilului" al regizorului Călin Peter Netzer a reuşit să impresioneze o lume întreagă. De câteva zile, regizorul şi echipa sa trăiesc un vis frumos.

Producătorul filmului, Ada Solomon şi actorul Bogdan Dumitrache au fost invitaţii speciali ai Mihaelei Călin la Observator, unde au adus trofeul "Ursul de Aur".

Filmul tratează relaţia aproape bolnăvicioasă dintre o mamă şi fiul ei, iar producţia lui a costat 750.000 de euro.

Victora filmului "Poziţia copilului", salutată în presa internaţională

După succesul răsunător de la Berlin, "Poziţia copilului" va ajunge în cinematografele din întreaga lume. Pelicula va apărea pe marile ecrane din Germania, Franţa, Italia, Grecia, Marea Britanie, SUA şi Taiwan. În România, va avea premiera oficială pe 7 martie, iar in cinematografele noastre va rula din 8 martie.



"E un scenariu care m-a lăsat fără cuvinte de la prima lectură. Am ştiut că va fi un film foarte bun(...). Nu aveam cum să nu fie un film foarte bun având în vedere ce fel de echipă s-a adunat la acest film", spune Ada Solomon.

Bogdan Dumitrache îl interpretează pe Barbu, un bărbat forţat să asculte de mama. Acesta susţine că subiectul filmului este unul care ne priveşte pe toţi.

Întrebat dacă rolul l-a schimbat, actorul a spus că toate rolurile îl transformă într-o oarecare măsură.

"Mă fac cel puţin mai conştient de anumite aspecte, respectiv acele aspecte pe care le tratează filmul", a răspuns acesta.

   
Călin Peter Netzer: Încă sunt şocat, încă nu m-am trezit la realitate



Filmul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Victor Rebengiuc: Sunt foarte fericit, este o dovadă a forţei pe care o are cinematografia din România


×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close