Antena 3 CNN Life A murit Gina, singura girafă din țara noastră: "Când am venit la servici era căzută"

A murit Gina, singura girafă din țara noastră: "Când am venit la servici era căzută"

A murit girafa Gina, de la Gradina Zoologică Mureș. S-a întâmplat pe data de 10 februarie, dar incidentul a fost anunțat abia astăzi.

A murit Gina, singura girafă din țara noastră: "Când am venit la servici era căzută"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    18 Feb 2021   •   19:32

Îngrijitorii au găsit-o moartă dimineață. În urmă analizelor s-a constatat că din cauza regurgitării cu conţinut gastric stomacal (a vomei) s-a înecat, a ajuns în căile respiratorii, în plămâni și acesta a fost cauza decesului.

Tragedia este cu atât mai mare cu cât era singurul animal din această specie din ţara noastră. Aceasta avea 10 ani și fusese adusă în 2015 din Grădina Zoologică din Roma.

„Din păcate, în data de 10 februarie, dimineaţa, când am venit la serviciu, girafa era căzută şi era decedată. În urma analizelor s-a constatat că datorită regurgitării cu conţinut gastric stomacal (datorită vomei, pe înţelesul tuturor) s-a înecat, a ajuns în căile respiratorii, în plămâni, aceasta a fost cauza decesului. Din păcate, se întâmplă şi la oameni şi s-a întâmplat şi la girafă. Este mare păcat, era singura girafă.

Acum trebuie să facem toate demersurile şi să ne preocupăm să completăm colecţia cu această specie mult îndrăgită de noi şi de vizitatori. Nu poţi să găseşti vinovat pentru acest deces, animalul a fost îngrijit foarte bine"”, a declarat, joi, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Horaţiu Gorea.

O girafă poate trăi în jur de 20-25 de ani.

Administratorii grădinii zoologice, promit că vor face „toate demersurile necesare în vederea obținerii unor noi exemplare”, astfel încât girafele să poată fi admirate din nou la Târgu Mureș. 

×
Subiecte în articol: girafa gradina zoologica mures
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close