Antena 3 CNN Life Absolut șocant! Ce riscă cei care nu se spală pe dinţi - Studiu făcut timp de 20 de ani!

Absolut șocant! Ce riscă cei care nu se spală pe dinţi - Studiu făcut timp de 20 de ani!

Mai mulți cercetători britanici au făcut timp de 20 de ani un studiu pentru a arătat ce riscă cei care nu se spală pe dinți. Vă amintim că cei mai mulți români cumpără o periuță o dată la 2-3 ani.

Absolut șocant! Ce riscă cei care nu se spală pe dinţi -  Studiu făcut timp de 20 de ani!
Sursa foto: Hepta
02 Aug 2020   •   19:00

Un nou studiu britanic arată că cei care nu se spală pe dinți pot face cancer! Românii se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la consumul de pastă de dinţi şi igienă orală. Un român consumă, în medie, un tub de pastă de dinţi pe an şi îşi schimbă periuţa la 2 – 3 ani.

Un nou studiu britanic a demonstrat strânsa legătură dintre faptul că oamenii nu se spală pe dinţi şi cancerul bucal sau cel gastric.

Cei care nu se spală pe dinţi riscă să se îmbolnăvească de cancer

La noi, există puţină educaţie în acest sens. Eu presupun că (oamenii - n.r.) nu dau importanţă, pur şi simplu nu conştientizează că legăturile sunt destul de strânse între igiena orală şi mai multe afecţiuni, nu neapărat cancerul”, a spus stomatologul Ana Keregy, potrivit Mediafax.

Cercetarea a fost făcută timp de 20 de ani!

Alexandru Rafila: Să convingem oamenii să se spele și pe dinți, riscul de a transmite boala scade

„Îmi pare rău că n-am făcut un lucru, să convingem oamenii să se spele și pe dinți, pentru că și riscul de a transmite boala scade, cel puțin pentru un moment, și ar trebuie să învățăm să ne spălăm și pe dinți, să nu mai fim ultimii în clasament în privința igienei orale”, a spus Rafila.

Citiți și:

Umilință supremă! O divă din showbiz-ul românesc și-a lipit dinții cu lipici, după ce i-au căzut fațetele. Imagini jenante: a dat stomatologul în judecată

×
Subiecte în articol: dinti cancer
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close