Antena 3 CNN Life Acestea sunt alimentele care te ajută să scapi cu bine de stres. Vezi ce trebuie să incluzi în dieta zilnică

Acestea sunt alimentele care te ajută să scapi cu bine de stres. Vezi ce trebuie să incluzi în dieta zilnică

Acestea sunt alimentele care te ajută să scapi cu bine de stres. Vezi ce trebuie să incluzi în dieta zilnică
Sursa foto: Pixabay
05 Aug 2018   •   15:47

Ai observat, probabil, că atunci când ești stresat ai tendința să mănânci mai mult, iar pofta pentru dulce nu-ți dă nici ea pace.

Astfel, situațiile stresante determină organismul să funcționeze în modul ,,supraviețuire": sub efectul unor hormoni de stres - cortizolul si leptina - metabolismul încetinește, iar corpul începe să stocheze ,,rezerve de combustibil", mai precis de grăsime. Ea se depune în special în zona abdomenului, pe brațe și picioare.

Iată, așadar, o listă cu alimentele care te ajută să treci cu bine peste perioadele stresante!

Fructe de pădure

Zmeura, căpșunile, murele și afinele sunt cea mai bună alegere atunci când simți nevoia de un desert sau o gustare dulce. În plus, fructele de pădure sunt renumite pentru conținutul lor bogat în antioxidanți, care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature asociată, de altfel, cu stresul.

Mușețel

Ceaiul de mușețel este benefic pentru calmarea sistemului nervos, dar previne și infecțiile, întrucât conține o substanță numită acid hipuric. De asemenea, infuzia de mușețel reglează problemele digestive precum crampele stomacale și constipație, simptome comune pentru cei care suferă de sindromul colonului iritabil provocat de stres.

Ciocolata neagră

Cele mai recente studii susțin că 40 de grame de ciocolată neagră consumate zilnic ne pot ajuta să facem față stresului, deoarece ciocolata stimulează eliberarea de endorfine și provoacă o ușoară stare de euforie.

Alege întotdeauna ciocolata care conține cel puțin 70% cacao pură.

Continuarea aici.

×
Subiecte în articol: stres alimente ajutor
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close