Antena 3 CNN Life Ai mare grijă dacă bei multă apă. Poți fi pus în pericol

Ai mare grijă dacă bei multă apă. Poți fi pus în pericol

Ai mare grijă dacă bei multă apă. Poți fi pus în pericol
09 Aug 2018   •   23:31

Probabil ați primit de peste tot același sfat: beți cel puțin doi litri de apă pe zi. Este foarte important să ne hidratăm, însă totul trebuie făcut cu măsură.

Chiar dacă apa este recomandată în zilele călduroase de vară dar și în timpul antrenamentelor fizice, specialiștii ne atrag atenția asupra cantității pe care ar trebui să o consumăm.

În plus, poți ajunge să te intoxici cu apă, chiar dacă aceste lucru pare greu de crezut. Principalele simptome ale acestei intoxicații sunt durerile puternice de cap, senzația de vomă, dar în cazuri grave se poate ajunge și la convulsii, stări de confuzie, comă și chiar deces, scrie tabu.ro.

Experții vorbesc despre 3,7 litri de apă pe zi, în cazul bărbaților, și de 2,7 litri, în cazul femeilor. Aceste cifre includ cantitatea de apă care se regăsește în alimentele pe care le consumăm și care au un aport de 20% din cantitatea necesară. De reținut că aceste cantități se pot modifica în timpul antrenamentelor fizice, a unor afecțiuni medicale și în timpul sarcinii.

×
Subiecte în articol: apa sfat hidratare
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close