Antena 3 CNN Life Top zece cele mai bune alimente pentru inimă. Scad colesterolul și stimulează sănătatea cardiovasculară

Top zece cele mai bune alimente pentru inimă. Scad colesterolul și stimulează sănătatea cardiovasculară

Specialiștii au compilat o listă de 10 alimente sănătoase pentru inimă care pot reduce colesterolul și vă pot îmbunătăți sănătatea generală a inimii.

Top zece cele mai bune alimente pentru inimă. Scad colesterolul și stimulează sănătatea cardiovasculară
Sursa foto: Getty Images I fcafotodigital
de Georgiana Adam    |    29 Oct 2023   •   12:00

Pentru a vă reduce riscul de boli de inimă, este esențial să mențineți un nivel sănătos al colesterolului. Din fericire, simple schimbări alimentare pot face o diferență semnificativă.

1. Ovăz și tărâțe de ovăz

Studiile arată că un consum regulat de ovăz poate reduce semnificativ factorii de risc ai bolilor de inimă, inclusiv nivelul ridicat de colesterol. Ovăzul conține beta-glucan, o fibră solubilă care ajută la scăderea colesterolului.

2. Migdale

Citește și: Sângele albastru există, cu toate că este rar. Motivul pentru care se spune că doar nobilii au acest tip de sânge | Afecțiunea poate apărea la oricine

Nucile precum migdalele pot reduce nivelul colesterolului atunci când fac parte dintr-o dietă echilibrată. Migdalele au demonstrat în mod constant beneficii pentru sănătatea inimii, inclusiv reducerea colesterolului.

3. Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt pline de fibre și antioxidanți care promovează sănătatea inimii. Acestea pot reduce colesterolul LDL, pot crește colesterolul HDL și pot reduce tensiunea arterială.

4. Nuci

Ca și migdalele, nucile sunt bogate în fibre solubile și grăsimi polinesaturate care pot reduce semnificativ nivelul colesterolului.

5. Fasole

Fasolea este o sursă excelentă de fibre care se leagă de colesterol și reduce absorbția acestuia. Consumul zilnic de fasole poate reduce colesterolul LDL și riscul de boli de inimă.

6. Avocado

Consumul regulat de avocado poate stimula colesterolul HDL, care protejează inima, și reduce nivelul de colesterol LDL oxidat, care este legat de ateroscleroză.

7. Semințe de in

Semințele de in sunt bogate în fibre solubile și magneziu, ceea ce le face eficiente în reducerea colesterolului total și LDL.

8. Produse din cacao

Cacao neîndulcită și cacao nibs pot îmbunătăți nivelul lipidelor din sânge, reduce inflamația și susține o tensiune arterială sănătoasă.

9. Semințe de chia

Semințele de chia, bogate în fibre și grăsimi sănătoase, pot reduce nivelul colesterolului total și LDL și pot stimula colesterolul HDL.

10. Okra

Okra conține compuși care reduc colesterolul și este o sursă bună de fibre sănătoase pentru inimă.

Alimente care trebuie limitate pentru reducerea colesterolului

Anumite alimente pot contribui la niveluri ridicate de colesterol și ar trebui limitate pentru sănătatea inimii. Cele mai importante dintre acestea sunt:

- Alimente ultraprocesate, cum ar fi alimentele congelate, alimentele ambalate pentru gustări și mâncarea de tip fast-food

- Zahărul adăugat, băuturi zaharoase și dulciuri precum înghețata, prăjiturile, bomboanele și prăjiturile

- Alimente prăjite și grase, cum ar fi mâncarea de tip fast-food, puiul prăjit și cartofii prăjiți

- Unele produse de origine animală bogate în grăsimi, cum ar fi șunca, bucățile de carne grasă și cârnații

- Alcoolul, cum ar fi berea, vinul și lichiorul

În timp ce limitarea acestor alimente poate ajuta la reducerea nivelului de lipide din sânge, este important să înlocuiți aceste produse cu alimente bogate în nutrienți, cunoscute pentru a susține sănătatea inimii, cum ar fi legumele, fructele, fasolea, nucile și semințele, potrivit Adevărul.ro.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close