Antena 3 CNN Life ANTENA3.RO LIVE. Despre haine pentru femei, nu pentru modele discutăm cu Kinga Varga. Tot acum și cum să scoți în evidență atuurile prin vestimentație

ANTENA3.RO LIVE. Despre haine pentru femei, nu pentru modele discutăm cu Kinga Varga. Tot acum și cum să scoți în evidență atuurile prin vestimentație

ANTENA3.RO LIVE. Despre haine pentru femei, nu pentru modele discutăm cu Kinga Varga. Tot acum și cum să scoți în evidență atuurile prin vestimentație
11 Apr 2019   •   15:00

Sunt ceva ani de când creatorii de modă se prefac sau chiar încearcă să iasă din logica siluetelor perfecte și a tiparelor artificiale. Lucrurile se mișcă greu într-o lume care a transformat anorexia într-un standard și în care hainele au fost create pentru un singur tipar.

„Între timp, și noi, celealte, care nu (mai) avem 90-60-90 și nici 20 de ani, ne îmbrăcăm cu ceva”, spune Maria Coman

Despre haine pentru femei, nu pentru modele, despre cum să ne scoatem în evidență atuurile, nu defectele, despre haine care pot fi purtate fără să ai la dispoziție o limuzină ne vorbește Kinga Varga.

„Încerc prin modelele pe care le creez să ies puțin din tiparele clasice pentru că, până la urmă, suntem femei, avem o viață activă. Nu mă mai regăsesc în primele colecții”. 

De ce se merge atât de mult spre o standardizare a modelelor și a siluetelor

„Din păcate sau din fericire, tendințele evoluează. Pot să spun că și fabricile și cei care lucrează în domeniu trebuie să facă pe siluete. Trebuie să ții cont și de înălțime la produsele pe care le găsești în comerț”. 

„Una dintre tendințele de anul trecut, designerii chiar au scos colecții pentru persoane plinuțe. Lumea e deschisă și pentru siluetele mari”. 

„Părerea mea e că ține de atitudinea femeii să ieși puțin din clasicul tău. Nu numai în acei pantaloni skinny și cât mai mulat”. 

Reguli pentru fiecare siluetă în parte

Pentru persoanele care poartă mărimi mai mari:

„Eu aș zice să evite hainele foarte mulate pentru că cu cât e mai mulat, cu atât scoate mai mult în evidență formele. Să poarte culoare. Automat punându-ți pe tine o culoare, ieși din standardul acela de culori închise. Accesorizarea contează foarte mult. Ce pot să spun.. evităm pantalonii skinny, putem merge și pe dungi, dar să fie pe verticală, nu pe orizontală. Imprimeurile pot să joace un rol important, dar nu aș opta pentru imprimeuri mari”. 

„Părerea mea e că și dacă ai o siluetă mai plină poți adopta un stil confortabil și să fii cool”. 

Stilul personal

„Eu mi-am creat stilul în timp. Îmi place zona asta minimalistă. Produsul trebuie să stea perfect. Mie îmi place să arate bine, curat și cât mai plin. Și la tricotaje am folosit texturi care ies în reflief și m-am bazat pe culoare”. 

„Clientele mele variază de la un XS-S până la XXXL. Aceste persoane vin din zona de corporate, ei sunt mult mai deschiși spre a primi ceva diferit față de produsele clasice. Ele se întorc cu drag. În ultima perioadă am avut mai multe persoane plinuțe decât slăbuțe”. 

Cum s-a schimbat moda

„Ce am observat eu e că femeile au început să aibă mai mult grijă de ele, să fie mai deschise spre zona asta de fashion și produse atipice. A fost o perioadă în care se întâmpla totul foarte repede.. colecții noi, colecții noi. Și oamenii obosesc. Stiliștii au început să educe clientele că pot păstra ceva de anul trecut și să vadă cu ce combină anul acesta”. 

„Automat îți creezi o nouă garderobă numai accesorizând. Anul acesta, spre exemplu, se poartă galbenul. Își iei o curea, o poșetă și ai rezolvat”. 

Piesele de bază pe care trebuie să le ai în garderobă 

„Propunerea mea ar fi: o cămașă pentru că te scoate mereu din dificultate, o rochie de zi, care să fie în zona minimalistă, la pantaloni aș propune și pantaloni largi, dar și pantaloni care urmăresc linia corpului, o rochie de seară pe care să o poți purta de mai multe ori. Accesoriile.. curelele subțiri sau groase, în funcție de cum acceptă silueta”. 

Poți să mergi la un eveniment fără tocuri?

„Eu zic că da, dar depinde de tipul de eveniment și de ce porți. Altfel e o siluetă pe tocuri și se vede și prin atitudine. Suntem în secolul în care totul e permis”. 

„Unii designeri au început să creeze modele sustenabile, să nu folosească piele naturală și au trecut direct la piele ecologică. E o direcție care ia amploare din ce în ce mai mult. Am început și noi să fim atenți la asta”. 

Tendințele anului 

„Culoarea somonului e una dintre culorile anului. Și dungile, dar nu foarte groase, mai mult subțiri și medii. Ca și culori, vorbim de kaki, de un albastru mai închis, un roz pudrat, negru și alb bineînțeles. Vorbim de umeri și mâneci supradimensionate și pantaloni scurți. Și pantalonii largi”. 

„Zona aceasta de fashion ia amploare în tipurile de materiale care se creează. Materiale care își schimbă culoarea, materiale 3D.. acestea sunt doar de show, de evenimente, nu pentru ținuta de zi cu zi”.

„Mă inspiră viața, în general. Merg la târguri și fără să vrei îți iei inspirația din orice mișcă. Dar eu îmi iau inspirația de la cafeaua de dimineață, de la plimbări, inspirația vine din viața de zi cu zi”. 

Moda peste 20 de ani

„O văd în zona ușor tehnologică. Direcția e în a crea diverse tipuri de materiale din zona aceasta. La un moment dat cred că să purtăm telefonul direct în haine. Cred că în zona aceea ne îndreptăm”. 

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

 

×
Subiecte în articol: antena3.ro LIVE antena3.ro Maria Coman
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close