Antena 3 CNN Life ANTENA3.RO LIVE. Despre planificare, timp, eficiență cu Erika Popliceanu și Maria Coman

ANTENA3.RO LIVE. Despre planificare, timp, eficiență cu Erika Popliceanu și Maria Coman

Erika Popliceanu a fost invitata Mariei Coman, joi, la Antena 3. Aceasta a vorbit despre planificare, timp şi eficienţă.

ANTENA3.RO LIVE.  Despre planificare, timp, eficiență cu Erika Popliceanu și Maria Coman
de Maria Coman    |    03 Iun 2021   •   14:55

Că tot se întoarce toată lumea la muncă și ne-am cam pierdut rutina ordinii și planificării, totul pare agitat și aglomerat. Erika Popliceanu, de la plan.clar. , a venit joi la Antena 3 și a povestit despre cum și-a planificat timpul și rolurile în plan profesional și personal.

"Aveam de acomodat programul meu de student la zi cu lucrul în atelier și cu programul copiilor. Am reușit să le armonizez și să văd că se poate. Dacă plec de la intenție, se poate.

Suntem pe pilot automat. Acum nouă ani mi-am dat seama că, dacă vreau, îmi fac timp. Presupune schimbarea mindset-ului și presupune să te pui pe tine pe primul loc. Suntem obișnuiți să fim la primire, să facem, să nu refuzăm.

Când îți dai seama că tu ești resursa principala în ceea ce face ca lucrurile să se întâmple, lucrurile devin mai simple. Dacă începi să-ti dai timp în fiecare zi...Poți să începi și cu cinci minute.

Dacă nu există nevoia interioară de "de ce fac asta?" și intenția cu care mă duc, cu ce mă ajută? Dacă lucrurile astea nu sunt clare, atunci trece o săptămâna și apoi haosul.

Până la urmă, a face un plan este despre a rezolva probleme și despre creativitate și responsabilitate."

"Mi-am dat seama că trebuie să-mi reevaluez prioritățile și să fac ce-mi place, pentru că viața e scurtă și ne poate surprinde oricând. A fost un șoc personal"

Facem planul pe anul următor de la finalul anului acesta. Și poți să alegi. E vorba de obiceiurile mici

Mi-am dat seama că trebuie să-mi reevaluez prioritățile și să fac ce-mi place, pentru că viața e scurtă și ne poate surprinde oricând. A fost un șoc personal.

Atunci când ne stabilim niște obiective punem niște termene pentru ele și există și presiunea celor din exterior. Și uneori ritmul ne este impus, îl preluăm de la alții și nu putem vedea care este ritmul natural. Următorul pas este să nu ne învinovățim că suntem prea lenți sau avem un ritm foarte alert.

E vorba foarte mult despre a stă de vorba tu cu ține. Și a avea prietenie și onestitate. Nu-mi vorbesc de sus, nu mă judec. Și să-mi spun, când am blocaje, de ce le am, de ce stau în loc."

Cum putem sa structurăm timpul și ce tehnici să folosim pentru planificare eficientă

"Un plan mai mare, dacă nu iese, să faci evaluări săptămânale și lunare, și te corectezi din drum, în mers.

Poate nu mă duc pe drumul drept, poate o iau un pic la stânga și văd ce oportunități există acolo.

Notăm, facem un plan al anului. Începem cu lucrurile fixe, și punem sărbători, zile de naștere, vacanțe, venim cu planul job-ului, vedem ce proiecte avem, colaborări. Pe urmă, luna de luna, descărcăm într-un plan al lunii. Și o dată ce vezi planurile fixe poți să vezi cu ce timp jonglezi.

Dacă nu le pui pe hârtie și nu le vezi ai senzația că toate sunt undeva în spatele tău și nu ai timp. E un pas în a vedea lucrurile mai clare. Vizual.

Recomand scrisul pe hârtie. Când notăm pe device-uri riscăm să pierdem rândul și să le pierdem. Când scriem, conexiunea creier-mâna, procesăm și înțelegem mai bine."

Sclavi ai planurilor devenim dacă ne supraaglomerăm programul. Trebuie să lași un loc de respiro

"Suntem obișnuiți să livrăm. Din nou este despre noi și ce așteptări credem că au alții despre noi. Orice lucru se poate discuta între doi oameni. Orice întârziere.

Pandemia cred că a pus și mai multă presiune pe noi. În urma pandemiei, nevoia de a planifica și a ne organiza timpul este mai mare. Poate este bine, pentru că efectele pe termen lung sunt mai faine.

Ideea este să avem obișnuința de a ne pune lucrurile pe hârtie. Și timpul în trafic."

? ANTENA3.RO LIVE. Despre planificare, timp şi eficiență cu Erika Popliceanu și Maria Coman

? ANTENA3.RO LIVE. Despre planificare, timp şi eficiență cu Erika Popliceanu și Maria Coman

Publicată de Antena 3 pe Joi, 3 iunie 2021

Antena 3 a lansat un nou proiect: “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Emisiunea are loc în fiecare joi, de la ora 15:00 LIVE pe antena3.ro şi pe https://www.facebook.com/Antena3Oficial/.

Arhiva emisiunilor poate fi găsită pe pagina de Youtube/antena3.ro.

 

×
Subiecte în articol: antena3.ro LIVE Erika Popliceanu
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close