Antena 3 CNN Life Băutura care te scapă de stres. Tot mai multe persoane au început să o consume

Băutura care te scapă de stres. Tot mai multe persoane au început să o consume

Băutura care te scapă de stres. Tot mai multe persoane au început să o consume
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
01 Feb 2018   •   19:45

Populaţiile din Pacificul de Sud o consumă de milenii. În prezent, Kava a devenit tot mai populară în rândul tinerilor din New York, stresaţi, dispuşi uneori să renunţe la alcool pentru această băutură cu efect anxiolitic, ce pare că îi ajută să înfrunte mai uşor ambuteiajele sau surmenajul.

O rădăcină pisată şi transformată în pudră, amestecată cu apă şi apoi filtrată: Kava şi gustul ei de apă nămoloasă poate să îi facă pe mulţi să o regurgiteze, mai ales dacă nu este combinată cu un suc de fructe sau cu un alt supliment. 

Cu toate acestea, efectele sale relaxante şi euforizante sunt tot mai la modă într-un oraş trepidant şi stresant precum New York. 

"Dacă există într-adevăr un oraş care are nevoie de a se relaxa puţin şi de a-şi încetini ritmul, atunci acesta este New York", a declarat Harding Stowe, în vârstă de 31 de ani, proprietarul cafenelei Brooklyn Kava, amenajată în cartierul Bushwick din Brooklyn. 

Ascensiune importantă 

"Cred cu adevărat că această băutură (kava) va cunoaşte o ascensiune explozivă", a adăugat el. 

Deşi consumul de kava ţine de tradiţii ancestrale din insulele Fiji şi din Polinezia, în Occident ea este tot mai mult considerată o alternativă sănătoasă la alcool de mulţi tineri care vor să se distreze fără să se trezească mahmuri în dimineaţa următoare. 

"E cu adevărat relaxantă. Nu e precum alcoolul şi drogurile", a spus Sabrina Cheng, o tânără artistă din Brooklyn, devenită o clientă fidelă a cafenelei Brooklyn Kava. "Oricum, eu suport destul de rău alcoolul. Cu ajutorul kava, pot să îmi petrec toată ziua aici, să citesc o carte, să lucrez pe laptop, să discut", a adăugat ea.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: consum persoane stres bautura
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close