Antena 3 CNN Life Băuturile care elimină toxinele din corp și te scapă și de kilogramele în plus. Trebuie consumate dimineața

Băuturile care elimină toxinele din corp și te scapă și de kilogramele în plus. Trebuie consumate dimineața

Dacă vrei să îți detoxifici organismul, aceste băuturi consumate dimineața te-ar putea ajuta să începi ziua cu energie și să ajuți corpul tău să elimine toxinele acumulate.

Băuturile care elimină toxinele din corp și te scapă și de kilogramele în plus. Trebuie consumate dimineața
Sursa foto: Getty Images I Westend61
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Sep 2023   •   08:00
  1. Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie reprezintă o alegere excelentă pentru a sprijini procesul de detoxifiere al corpului.

Această plantă medicinală are abilitatea de a procesa grăsimile și colesterolul, contribuind, în același timp, la descompunerea și stocarea aminoacizilor esențiali pentru curățarea organismului.

Păpădia are, de asemenea, un efect stimulator asupra producției de urină, facilitând astfel eliminarea toxinelor din organism. Datorită proprietăților sale laxative, păpădia ajută la curățarea eficientă a intestinelor. Cu un conținut bogat de nutrienți, păpădia sprijină și procesul de digestie.

Citește și: Alimentul toxic pe care mulţi români îl pun pe masă. E ieftin, dar oamenii nu ştiu de unde provine

  1. Sucul de pătrunjel

Sucul de pătrunjel este recunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, inclusiv capacitatea de a curăța rinichii și de a detoxifia ficatul. Cu toate că poate avea un gust intens, este recomandat să îl amesteci cu alte alimente cu proprietăți detoxifiante, precum lămâia, sfecla, castravetele, morcovii sau țelina, pentru a-i mări plăcerea gustului.

  1. Apa cu lămâie

Lămâile contribuie la alcalinizarea corpului, aspect esențial pentru menținerea sănătății. Cercetările au arătat că pH-ul corpului are un impact semnificativ asupra stării de sănătate, devenind mai acid cu cât este mai toxic.

Pentru a preveni îmbolnăvirea și pentru a elimina toxinele, lămâile sunt ideale. Consumată dimineața, apa cu lămâie stimulează producția de bilă, îmbunătățind procesul de digestie și reglând producția excesivă de bilă pentru a menține sistemul digestiv în funcționare normală.

  1. Sucul de sfeclă

Sfecla, asemenea lămâilor, este o sursă bogată de antioxidanți și nutrienți esențiali pentru detoxifiere. Printre aceștia se numără betaina, care ajută la eliminarea toxinelor din celulele ficatului, și pectina, o fibră studiată pentru capacitatea sa de a elimina toxinele eliminate de ficat.

Poți adăuga sfecla în smoothie-uri sau să o consumi sub formă de suc.

  1. Sucul de morcov

Morcovii cruzi sunt plini de fibre nedigerabile, care sprijină procesul natural de curățare a corpului. Aceste fibre se leagă de excesul de estrogen, eliminându-l din corp și prevenind reabsorbția acestuia de către intestine.

Excesul de estrogen poate duce la dezechilibre hormonale. Fibrele din morcovi contribuie, de asemenea, la eliminarea toxinelor bacteriene, absorb bila și îndepărtează materialele dăunătoare din intestin.

  1. "Laptele auriu" cu turmeric

Turmericul, cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, reprezintă un puternic agent detoxifiant pentru sânge și ficat.

Poți savura beneficiile turmericului sub forma unei băuturi reconfortante denumită "lapte auriu." Această băutură conține ingrediente detoxifiante precum laptele de cocos, siropul de arțar, scorțișoara, piper cayenne, piper negru, ghimbir și miere, oferindu-ți o modalitate delicioasă de a sprijini detoxifierea organismului dimineața.

Introducerea acestor băuturi în rutina ta matinală te va ajuta să stimulezi procesul natural de detoxifiere al corpului și să te simți mai revigorat și sănătos în fiecare zi.

×
Subiecte în articol: bautura toxine kilograme in plus smoothie
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close