Antena 3 CNN Life Beneficiile pentru sănătate ale consumului de miere înainte de culcare. Protejează creierul și ajută la pierderea în greutate

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de miere înainte de culcare. Protejează creierul și ajută la pierderea în greutate

Oamenii de știință spanioli au descoperit că o lingură de miere înainte de a merge la culcare poate îmbunătăți starea de sănătate.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de miere înainte de culcare. Protejează creierul și ajută la pierderea în greutate
Sursa foto: Getty Images I Elizaveta Antropova
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2023   •   06:00

Mierea a fost apreciată de-a lungul istoriei pentru puterea sa vindecătoare. De obicei, este folosită pentru tratarea răcelilor, afecțiunilor cardiace, tulburărilor digestive și pentru fortificarea sistemului imunitar.

Un experiment a fost desfășurat de cercetători pe un grup de voluntari care sufereau adesea de insomnii și se trezeau în miezul nopții. Timp de trei luni, 700 de persoane au consumat o lingură de miere înainte de culcare.

La finalul studiului, 650 dintre aceștia au raportat îmbunătățiri semnificative ale somnului lor.

Acest efect benefic al mierii se datorează capacității sale de a compensa deficitul de glicogen, o substanță care ajută la reglarea hormonilor stresului precum adrenalina și cortizolul, care pot provoca treziri în timpul nopții.

Citește și: Beneficiile uleiului de cocos pentru sănătate. Îmbunătățește nivelul de colesterol din sânge și reduce riscul bolilor cardiovasculare

Beneficiile consumului de miere

Mierea aduce o serie de avantaje pentru sănătate datorită compoziției sale bogate în substanțe nutritive.

Conține carbohidrați (glucoză și fructoză), vitamine în cantități mici, minerale precum calciu, fier, magneziu și potasiu, precum și antioxidanți.

Glucoza și fructoza din miere furnizează energie rapidă, făcând din miere o alternativă naturală și sănătoasă la îndulcitori obișnuiți.

Antioxidanții din miere pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, reducând riscul de boli cronice.

Proprietățile antibacteriene și antimicrobiene ale mierii, datorate conținutului de peroxid de hidrogen și alte substanțe naturale, o fac utilă în tratarea afecțiunilor gâtului și a rănilor minore.

Consumul de miere poate reduce inflamația și oferi alinare în caz de răceală sau tuse, precum și ameliora disconfortul gastrointestinal asociat cu indigestia și gastrita.

Datorită proprietăților sale antioxidante și antimicrobiene, consumul regulat de miere poate întări sistemul imunitar.

Un amestec de miere și lămâie poate ajuta la reducerea tusei și la calmarea iritațiilor gâtului.

×
Subiecte în articol: miere sănătate pierderea în greutate
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close