Antena 3 CNN Life Beneficiile uleiului de cocos pentru sănătate. Îmbunătăţeşte nivelul de colesterol din sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare

Beneficiile uleiului de cocos pentru sănătate. Îmbunătăţeşte nivelul de colesterol din sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare

Uleiul de nucă de cocos aduce numeroase beneficii, nu doar în domeniul cosmetic, ci și în bucătărie.

Beneficiile uleiului de cocos pentru sănătate. Îmbunătăţeşte nivelul de colesterol din sânge şi reduce riscul bolilor cardiovasculare
Sursa foto: Getty Images I Yulia Naumenko
de Georgiana Adam    |    08 Oct 2023   •   06:00

Uleiul de cocos contribuie la fortificarea sistemului imunitar, datorită conținutului de acid lauric, care poseda proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice, sprijinind astfel sistemul imunitar în lupta împotriva infecțiilor și bolilor.

Pe lângă aceasta, îmbunătățește profilul de colesterol din sânge și reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare.

Uleiul de cocos este, de asemenea, recomandat pentru ameliorarea problemelor digestive și pentru reducerea senzației de balonare.

S-a demonstrat că previne tulburările digestive, inclusiv sindromul colonului iritabil

Citește și: Leguma care calmeză arsurile și are proprietăți diuretice. Este plină de vitamine, fier și calciu

Conform mai multor studii, uleiul de nucă de cocos accelerează metabolismul, menţinând astfel greutatea în limite optime.

Este un produs excelent pentru sănătatea părului, combaterea vergeturilor, îngrijirea feţei, buzelor, dinţilor, gingiilor şi unghiilor, potrivit Dc News.

Este un excelent hidratant natural pentru piele şi păr, putând ajuta la menţinerea umidităţii, înmuierea pielii şi la prevenirea pierderii proteinelor din păr.

De asemenea, poate fi folosit cu succes pe post de demachiant.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close