Antena 3 CNN Life Cele mai periculoase alimente pentru câini şi pisici. Să nu le dai niciodată!

Cele mai periculoase alimente pentru câini şi pisici. Să nu le dai niciodată!

Câinii şi pisicile digeră alimentele diferit față de oameni, iar consumul de produse dăunătoare poate duce în cazuri extreme la deces. Dacă animalul dumneavoastră de companie mănâncă ceva toxic sau potențial dăunător, ar trebui să îl duceți la o clinică veterinară cât mai curând posibil.

Cele mai periculoase alimente pentru câini şi pisici. Să nu le dai niciodată!
Sursa foto: profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2023   •   12:00

Alcoolul poate avea efecte precum cele asupra oamenilor, ba chiar poate deveni o otravă - dezorientare, vărsături, dificultăți de respirație, ritm cardiac lent și convulsii. În cazurile severe poate apărea moartea.

Efecte similare pot fi observate dacă un câine mănâncă o cantitate mare de fructe putrede/fermentate (cum ar fi prune sau mere căzute dintr-un copac din grădină) sau drojdie ori aluat de pâine crud. Prin procesul de fermentare acestea eliberează alcool, care este absorbit în fluxul sanguin, arată petmax.ro.

Carnea crudă poate fi periculoasă pentru animalele de companie din cauza bacteriilor. Şi peștele crud poate conține mulți paraziți periculoși pentru câini.

Mâncarea pe care câinele tău nu trebuie să o consume

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sarea produce o sete excesivă, afectează nivelul de electroliți, produce diaree, vomă, frisoane și chiar moartea. 

Laptele, care conține lactoză, dar și înghețata, nu poate fi digerată de câini. Poate apărea voma și diareea ori chiar pancreatită.

Citeşte şi: Zeci de câini înfometați, "crescuți" cu resturi din tomberoane într-un apartament din Timișoara. Vecinii sunt terorizați din cauza mizeriei

Și prunele sunt toxice pentru câini din cauza sâmburilor. Aceștia conțin cianură, care atunci când este consumată în cantități mari poate provoca unele reacții adverse grave. Tulpinile și frunzele acestui pom sunt, de asemenea, dăunătoare pentru câini.

Nu daţi ciocolată pisicilor!

Ciocolata conține teobromină și cafeină. Ambele substanțe pot provoca reacții adverse dacă sunt ingerate de pisici. Printre efecte se numără diaree, palpitații, convulsii și deces. 

Pe lângă ciocolată, struguri și stafide, grăsime și oase, iată alte alimente pe care o pisică nu are voie să le mănânce: ton, ceapă, usturoi, lapte și produse lactate, alcool, ou crud, mâncare pentru căței, ficat sau medicamente de uz uman.

×
Subiecte în articol: caini pisici alimente mâncare câini
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close