Antena 3 CNN Life Când se scot mușcatele afară. Greșeala majoră pe care o fac foarte multe românce

Când se scot mușcatele afară. Greșeala majoră pe care o fac foarte multe românce

Mușcatele se găsesc în majoritatea locuințelor, însă există câteva aspecte esențiale pentru îngrijirea lor, mai ales când urmează să le scoatem în aer liber, după ce au stat în casă pe toată durata iernii.

Când se scot mușcatele afară. Greșeala majoră pe care o fac foarte multe românce
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2024   •   10:00

Mușcatele sunt plantele pe care le zărim adesea la balcon sau la ferestrele locuințelor, având flori bogate și viu colorate.

Pentru că nu este o plantă pretențioasă, mușcata se găsește în orice casă.

Cu toate acestea, există câteva aspecte de care trebuie să ținem cont pentru a ne bucura cât mai mult timp de mușcatele noastre.

Pentru aceste plante, momentul în care le scoatem afară din casă, unde le-am ținut peste iarnă, este foarte important, fiind nevoite să se adapteze la condițiile din exterior.

Înainte de a scoate mușcatele afară, este necesar să urmărim prognoza pentru două săptămâni, astfel încât să ne asigurăm că temperatura va rămâne constantă.

Momentul potrivit pentru a scoate mușcatele afară este atunci când temperatura din timpul nopții nu scade sub 10 grade.

Este nevoie ca această temperatură să se mențină mai multe seri la rând, astfel încât să nu ne lăsăm păcăliți de o simplă seară mai caldă.

De asemenea, specialiștii recomandă ca, timp de câteva zile, plantele să fie aduse înapoi în interior odată cu lăsarea serii, astfel încât să nu sufere un șoc puternic. 

Totodată, este greșit ca plantele să fie poziționate în lumina directă a soarelui încă din primele zile în care au fost scoase afară.

Acestea trebuie să beneficieze de razele soarelui treptat, astfel încât să aibă timp pentru a se adapta. 

×
Subiecte în articol: mușcate casa temperatura primavara
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close