Antena 3 CNN Life Cât timp durează protecția unei creme cu SPF 30 sau SPF 50. Cum să protejezi pielea copiilor de razele solare

Cât timp durează protecția unei creme cu SPF 30 sau SPF 50. Cum să protejezi pielea copiilor de razele solare

O cremă cu SPF 30 sau SPF 50 oferă o protecție solară eficientă, dar durata de protecție depinde de mai mulți factori, inclusiv de tipul de piele, de intensitatea expunerii la soare și de activitățile desfășurate.

Cât timp durează protecția unei creme cu SPF 30 sau SPF 50. Cum să protejezi pielea copiilor de razele solare
Sursa foto: Getty Images I bymuratdeniz
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   10:00

Ai putea considera că o cremă de protecţie solară cu un SPF de 30 va fi de două ori mai eficientă comparativ cu o cremă cu SPF de 15.

Dar acest lucru nu este neapărat adevărat.

În timp ce SPF 15 filtrează aproximativ 93% din razele UVB care intră în contact cu pielea, SPF 30 filtrează 97%, iar SPF 50 creşte această valoare la 98%.

Cât rezistă o cremă SPF pe piele

Citește și: 5 lucruri de bifat pentru o vacanță de vară reușită

Pielea neprotejată poate prezenta semne de arsură în aproximativ 10 minute de expunere la soare.

Utilizarea unei creme de protecție solară SPF 30 aplicată corect poate încetini rata de ardere, astfel încât pielea ar rezista de aproximativ 30 de ori mai mult.

Un produs cu SPF 15 ar oferi protecție timp de aproximativ 150 de minute, în timp ce unul cu SPF 50 ar proteja pentru aproximativ 500 de minute. Este important să rețineți că aceste estimări sunt aproximative și pot varia în funcție de tipul de piele și de condițiile specifice de expunere la soare.

Protecția solară la copii

Pentru copii, o expunere de 15 minute la soare este suficientă pentru a obţine cantitatea necesară de vitamina D.

Copiii necesită protecție constantă împotriva radiațiilor ultraviolete dăunătoare ale soarelui, nu doar atunci când se află la piscină, pe plajă sau în timpul vacanțelor.

Pielea lor trebuie protejată de fiecare dată când ies din casă, iar specialiștii recomandă aplicarea unei creme cu un nivel înalt de protecție solară începând cu vârsta de șase luni.

Cei mici au nevoie de protecţie chiar şi în zilele înnorate.

Asta pentru că norii nu blochează razele UV să ajungă pe piele, ci doar le filtrează, iar de cele mai multe ori vorbim de o filtrare uşoară, potrivit Regina Maria

De asemenea, specialiștii recomandă părinților să-i învețe pe cei mici să stea la umbră, să-i îmbrace în haine lejere, să le pună o pălărie pe cap și ochelari la ochi.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close