Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 lucruri de bifat pentru o vacanță de vară reușită

5 lucruri de bifat pentru o vacanță de vară reușită

“Vine vara, bine-mi pare” ar spune toți cei care sunt cu gândul la vacanțe. Vestea bună este că sezonul estival a început și, timp de cel puțin trei luni de acum încolo, îți poți schița planul pe hârtie sau tabletă, de la caz la caz, pentru o vacanță ca în filme.

5 lucruri de bifat pentru o vacanță de vară reușită
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2023   •   15:06

Vestea proastă nu există, cât timp ai un buget alocat acestei perioade mult așteptate a anului. Pentru că, ce-i drept, vacanța este momentul ideal să te relaxezi, să lași grijile acasă și să te răsfeți cu experiențe inedite.

Alege garderoba în acord cu destinația de vacanță

Și cum orice concediu începe cu pregătirea bagajelor, alcătuiește-ți cel puțin câte o ținută pentru fiecare zi a vacanței, potrivită atât cu destinația aleasă, cât și cu activitățile pe care le ai trecute în plan. Dacă pleci la mare, nu uita să pui în bagaj atât ținute pentru plajă, cât și pentru restaurant sau plimbări la apus. În schimb, dacă pleci la munte, pregătește-te și cu haine potrivite pentru drumeții, ploi sporadice sau cine la restaurant. Indiferent de unde te duce drumul, vara ai nevoie și de o cremă cu protecție solară ridicată. Dacă îți dorești să completezi cu succes garderoba și să ai un aer nou, la propriu, încearcă un parfum de nișă cu note fructate, precum Lost Cherry de la Tom Ford, care te va face să te simți în vacanță, oriunde l-ai purta.

Răsfață-te cu o cină la un restaurant de top

Unele dintre plăcerile unei vacanțe sunt experiențele culinare, mai ales atunci când mergi într-o nouă destinație exotică. În acest fel, cunoști o parte din cultura țării pe care o vizitezi și descoperi noi gusturi care vor încânta papilele gustative. Caută online în avans care sunt cele mai apreciate restaurante ale destinației tale de vacanță - citește bloguri de încredere sau verifică pe site-uri de specialitate. Pentru o experiență completă, optează pentru un local care să ofere o priveliște spectaculoasă. O altă experiență culinară pe care nu ai cum să o uiți și merită încercată dacă ești o fire aventuroasă este un picnic în natură. Explorează împrejurimile și, după ce descoperi un loc care oferă un peisaj de vis, pregătește un coș cu specialități locale, însoțit neapărat de o șampanie Moet la preț de duty free. Astfel, economisești bani pentru alte activități ce merită bifate în concediu și rămâi cu amintiri de neuitat. 

Mergi într-o excursie cu feribotul sau cu o ambarcațiune închiriată 

Dacă drumul te poartă spre o destinație insulară, încearcă neapărat o excursie de o zi pe mare. Fie că te plimbi pur și simplu cu o ambarcațiune sau că vizitezi împrejurimile, experiența te va încânta. Briza mării, liniștea din larg și atmosfera generală de vacanță te vor cuceri negreșit. Ia cu tine o sticlă de șampanie sau de vin alb, încarcă-ți bateria la smartphone și pregătește-te să fotografiezi cele mai frumoase momente ale zilei. Dacă îți dorești să explorezi insulele vecine și punctele lor de atracție, interesează-te de excursiile cu feribotul organizate de către companii locale, care, în general, au incluse și un ghid turistic, precum și alte beneficii. În schimb, dacă preferi mai multe intimitate și libertate, optează pentru închirierea une ambarcațiuni private. 

Încearcă experiența campingului cu stil

Dacă te regăsești printre iubitorii de natură și destinația ta de vacanță din această vară este undeva la munte, trăiește experiența glamping-ului. Ce este glamping-ul? Pe scurt, un camping “glam”- ai parte de cele mai bune condiții și facilități la ședere, asemănătoare unui hotel de 4 stele, dar în mijlocul naturii. Practic, te bucuri de beneficiile unui cort, dar actualizat la cele mai moderne standarde. Dacă ești o fire aventuroasă, merită să încerci cazarea într-un glamping, cel puțin pentru o noapte. În general, locațiile lor sunt rupte de lume și oferă peisaje spectaculoase, de care nu poți avea parte oricând. În funcție de preferințe, poți găsi multe tipuri de cazări, inclusiv căsuțe în copac.

Aventurează-te într-o drumeție

O destinație montană oferă și posibilitatea de a face drumeții pe trasee cunoscute. Dacă îți place aventura, alege un traseu de parcurs fie pe jos, fie cu bicicleta. Traseele montane reprezintă o cale prin care îți antrenezi corpul și mintea, dar și o modalitate prin care te bucuri de frumusețile naturii și de aerul curat. Înainte de a încerca o astfel de experiență, echipează-te corespunzător și pregătește-te pentru orice eventualitate cu un trusă de prim ajutor. 

Indiferent de ce destinație de vacanță alegi în această vară, ține minte că scopul ei principal este să te relaxezi și să lași grijile acasă. Alege activitățile care se potrivesc cel mai mult cu personalitatea ta și prin care știi că vei rămâne sigur cu amintiri plăcute ani la rând.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close