Antena 3 CNN Life Ce este și ce presupune divorțul de somn

Ce este și ce presupune divorțul de somn

Ce este și ce presupune divorțul de somn
12 Ian 2019   •   15:20

Somnul cu un partener este rareori atât de romantic precum este arătat în filme: de cele mai multe ori, un partener sforăie, în timp ce celălat ce foiește, iar patul devine un front de luptă pentru plapumă. Dar unele probleme de somn în cuplu pot fi mult mai serioase, iar acestea duc la “divorțul de somn”. 

Acesta tip de divorț înseamnă că partenerii dorm în paturi separate, în condițiile care le priesc fiecăruia cel mai bine, și le oferă posibilitatea la un somn liniștitor.

Această soluție poate fi considerată de unii extremă, însă studiile arată că dormitul separat poate fi răspusul unui somn mai odihnitor, și a unei stări generale mai bune, iar dintre 3.000 de participanți intervievați, 31% ar dori un “divorț de somn”. 

Există multe motive pentru care ai putea să-ți iubești partenerul, dar să îi urăști obiceiurile de dormit. De exemplu, dacă aveți programe diferite sau dacă preferați să vă culcați mai devreme , în timp ce partenerul preferă să se uite la televizor, pot interveni probleme. Sforăitul, căldura corporală și loviturile în somn ar putea duce și la nopți nedormite, ceea ce inseamnă că dimineață, sunteți obosiți și irascibili. Pe termen lung, aceste efecte pot avea un efect negativ asupra relației.  

Cu tot mai multe cercetări care demonstrează faptul că somnul este o parte crucială a sănătății tale,"divorțul de somn" ar putea fi un remediu necesar pentru zile mai fericite petrecute alături de cei dragi. 

Dacă va surâde această idee, dar simțiți că dormitul separat ar putea duce la o lipsă de intimitate, acesta nu trebuie neapărat să fie cazul! Terapeutul de cuplu Tamara Green a declarat că este absolut posibil ca cuplurile să doarmă în paturi separate și să mențină o bună conexiune sexuală, explicând: "când se odihnesc suficient, cuplurile sunt mai deschise la a satisface nevoile partenerului.” 

Odată ce ai ajuns la această decizie, este bine să îi explicați partenerului de ce simțiți nevoia de această schimbare, și cum ar imbunătați relația. Deasemenea, asigură-te că planificați timp împreună, și nu tratezi acest “divorț de somn” ca pe o despărțire, ci mai degrabă că pe un prilej de a petrece mai mult timp de calitate împreună.  

Sursă: HEALTH

×
Subiecte în articol: cuplu somn
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close