Antena 3 CNN Life Ce se întâmplă dacă dormi nud! Efectele pot fi de-a dreptul miraculoase

Ce se întâmplă dacă dormi nud! Efectele pot fi de-a dreptul miraculoase

Ce se întâmplă dacă dormi  nud! Efectele pot fi de-a dreptul miraculoase
06 Aug 2015   •   14:00

Atunci când dormi dezbrăcat, nivelul de cortizol din corp scade, iar acest lucru ajută corpul să se refacă. Potriviu unui sondaj internațional făcut de cei de la US National Sleep Foundation, unul din trei adulți doarme dezbrăcat. Acum, Charles R. Poliquin, antrenor, susține că beneficiile somnului fără haine poate avea efecte nebănuite. Potrivit unui articol postat de acesta pe site-ul strengthsensei.com, în acest fel ne putem reduce nivelul de cortizol din corp. Cortizolul favorizează depunerea grăsimilor în organism, care se stâng în jurul organelor vitale, provocând boli cardiace și diabet. Se pare că, dacă producerea de cortizol este încetinită în timpul nopții, atunci organismul va produce o cantitate mai mare din această substanță ziua, atunci când poate fi folosită în mod benefic, mai ales în sala de sport, spune Poliquin.

"Dacă produci mai mult cortizol, limitezi eliminarea de testosteron. În consecință, mușchii și depozitele de grăsimi se vor solidifica", a spus Poliquin. Dacă suferi de căldură pe timpul nopții, producția de hormoni de creștere are de suferit, iar organismul va arde mai greu grăsimile.

"Ai nevoie de un nivel optim de hormoni de creștere, pentru ca țesuturile să se repare și pentru ca organismul să poată arde grăsimile. Producția de hormoni de creștere aduce beneficii și sistemului imunitar, scade riscul de boli cardiace și diabet", spune Poliquin.

×
Subiecte în articol: dormit nud corp
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close