Antena 3 CNN Life Cei mai buni creveți făcuți în casă. Rețeta de care te va întreba toată lumea

Cei mai buni creveți făcuți în casă. Rețeta de care te va întreba toată lumea

De cele mai multe ori, fructele de mare sunt un preparat pe care îl consumăm la restaurant. Cu toate aceste, creveții sunt extrem de ușor de preparat în casă iar o dată făcuți pot fi combinați cu orez, salate sau paste pentru o masă delicioasă.

Cei mai buni creveți făcuți în casă. Rețeta de care te va întreba toată lumea
Sursa foto: Pexels
de Diana Ionescu    |    10 Iul 2020   •   07:30

Creveții se fac extrem de rapid iar dacă îi cumpărăm de la supermarket, vor fi mai puțin costisitori decât cei de la restaurant. Este important de știut că există mai multe feluri de creveți care variază în dimensiuni iar alegerea mărimii potrivite este secretul pentru un preparat reușit. Propunem o rețetă pentru un risotto home-made, care se face rapid și va fi cu siguranță mai bun, mai ieftin și mai light decât cel servit la restaurant.

Ingrediente risotto creveți

- 200 grame de creveți medii (aproximativ 12-15 creveți)
- două lingurițe de unt 
- 50 grame de parmezan 
- 50 ml de vin alb sec
- doi căței de usturoi 
- jumătate de cană de orez brun (nefiert)
- ceapă verde proaspătă
- sare, piper și boia iute (opțional)

Metodă de preparare

1. Întâi de toate punem orezul la fiert. Pentru jumătate de cană de orez brun nefiert, folosim o cană și jumătate de apă! Atenție, bobul de orez trebuie să fie fiert mai tare, în stilul „al dente”. 

2. În timp ce lăsăm orezul la fiert, se pune untul la topit într-o tigaie. În momentul în care începe să se încingă, adaugăm creveții și cei doi căței de usturori zbdobiți cu mânerul unui cuțit. Condimentăm creveții cu sare și piper după gust. Pentru o culoare mai plăcută, putem adăuga un pic de boia iute. 

3. Întorcem constat creveții până prind o culoare rozaliu-aurie, adugând vinul puțin câte puțin. 

4. Scoatem orezul din cratiță și îl punem în tigaie, peste creveții rumeniți. Este indicat să lăsăm un pic de apă la orez, care să ajungă în tigaia cu creveți. 

5. Amestecăm totul bine și adăugam parmezanul. În funcție de gust, putem adauga mai mult sau mai puțin parmezan. În momentul în care se „leagă” compoziția, adaugam ceapa verde proaspăt tăiată pentru un plus de prospețime și un pic de piper. 

×
Subiecte în articol: creveți risotto reteta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close