Antena 3 CNN Life Cele mai bune chiftele de legume, fără pic de carne. Rețetă ieftină și ușor de preparat

Cele mai bune chiftele de legume, fără pic de carne. Rețetă ieftină și ușor de preparat

Chiftelele de legume sunt alegerea ideală pentru zilele în care doriți să renunțați la carne și pot fi consumate ca fel principal, pot fi adăugate în sandwichuri sau chiar servite lângă o salată fresh de vară.

Cele mai bune chiftele de legume, fără pic de carne. Rețetă ieftină și ușor de preparat
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    21 Iul 2020   •   06:00

Preparatul este o modalitate excelentă de a adăuga mai multe legume în dietă, fără prea mare bătaie de cap. Rețeta se prepară extrem de ușor și este foarte ieftină. Ai nevoie de numai câteeva ingrediente și de un pic de timp la dispoziție, scrie site-ul lauralaurentiu.ro. 

Atenție! Dacă nu ai aceste legume în casă, poți încerca să înlocuiești ingredientele cu alte legume de sezon. De exemplu, morcovii pot fi înlocuți cu o conopidă iar dovlecelul cu o gulie. Deaseanea, mai poți adăuga porumb, ceapă sau orice altă legumă a cărui gust îți place.  

Ingrediente 

- 1 dovlecel de 350-400 de grame 
- 2 morcovi
- 200 grame de ciuperci
- 1 ardei gras
- 4 linguri de pesmet( 2 pentru aluat, 2 pentru a „tăvăli” chiftelele)
- 1 cartof mare
- 1 legătură de pătrunjel sau mărar (sau ambele)
- 3-4 căței de usturoi
- piper
- sare
- ulei

Așteptăm rețetele voastre pe adresa de email [email protected] pentru a le publica. 

Metodă de preparare chiftele de legume 

1. Puneți cartoful și morcovii la fiert cu un pic de sare. 
2. Curățați dovleceul de miez. Puteți să îl scobiți cu o lingură iar pentru chiftele se va folosi doar pulpa. Tăiați ardeiul și ciupercile cât mai fin. 
3. Dați dovlecelul prin răzătoare, presărați-l cu sare și lăsați-l cinci minute într-o sită pentru a mai elimina din apă. 
4. Stoarceți dovlecelul cât mai bine de apă, o textură umedă va strica preparatul.
5. Scoateți cartoful și morcovii fierți, și lăsați-i un pic la răcorit. Apoi, radeți cartoful și morcovii și tăiați și verdeața cât mai mărunt. 
6 Toate ingredientele tăiate și pregătite se pun într-un bol și se amestecă până la omogenizare. Se adugă ouăle, usturoiul zdrobit și se ametecă cu mâna. Dacă compoziția este prea uscată, puteți adăuga 2-3 linguri de apă.
7. Se adaugă pesmetul (2 linguri) și se condimentează cu sare și piper după gust. 
8. Cu ajutorul compoziției se formează chiftelele, se rotunjesc în palme și se dau prin pesmet pentru a forma o crustă, după care se aplatizează între palme. 
9. Încingeți uleiul într-o tigaie mai mare. Când uleiul este incins bine se daugă chiftelele, care trebuie prăjite 2 minute pe fiecare parte. Este indicat să le mișcați permanent în tigaie pentru a nu se lipi. 
10. După ce s-au prăjit, le scoateți cu grijă pe o hârtie absorbantă și se pot servi imediat, bineînțeles după ce uleiul a fost absorbit în totalitate. Poftă bună! 

×
Subiecte în articol: reteta chiftele de legume post
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close