Antena 3 CNN Life Cele mai bune paste de post, care îți vor ține de foame o zi întreagă. Rețeta se face extrem de ușor, cu numai câteva ingrediente

Cele mai bune paste de post, care îți vor ține de foame o zi întreagă. Rețeta se face extrem de ușor, cu numai câteva ingrediente

Patele sunt de cele mai multe ori asociate cu multe brânzeturi, sosuri cremoase sau fructe de mare. Cu toate acestea, nu este nevoie de proteină animală pentru a obține un bol de paste delicios, care îți va ține de foame o zi întregă.

Cele mai bune paste de post, care îți vor ține de foame o zi întreagă. Rețeta se face extrem de ușor, cu numai câteva ingrediente
Sursa foto: Pixabay
de Diana Ionescu    |    23 Iul 2020   •   06:30

Rețeta este ideală pentru persoanele care țin post sau cele care urmează o dietă vegană. Preparatul este consistent și pare scos dintr-un restarant italienesc. Este nevoie de numai c\teva ingrediente ieftine, care se găsesc în orice bucătărie.

Secretul rețetei este năutul. Acesta este o sursă vegetală de proteină excelentă, care se regăsește în bucătăriile mediteraneene sau arăbești, tocmai pentru proprietățiile sale uluitoare. Este slab în calorii, bogat în proteine și este extrem de ușor de preparat. 

Ingrediente 

- 200 grame de paste (fussili sau pene)
- O conservă de năut
- Jumătate de borcan de ardei copți (se pot folosi și cei la borcan, în oțet)
- Pătrunjel 
- Sos pesto ( atenție! să nu fie varianta cu parmezan)
- Doi căței de usturoi
- Sare și piper
- Ulei de măsline

Așteptăm rețetele voastre pe adresa de email [email protected] pentru a le publica. 

Metodă de preparare

1. Se pun pastele la fiert în apă cu un pic de ulei și sare
2. Într-o tigaie se încinge uleiul. Se zdrobește usturoiul și se pune în ulei încins, după care se adaugă conserva de năut.
3. Se amestecă constant năutul până se rumenește bine. Se adaugă ardeii tăiați fâșii și se lasă un pic la rumenit. 
4. Se adaugă un pic de sare și piper după gust și jumătate din pătrunjelul tocat. 
5. Într-un bol micuț se amestecă sosul pesto cu un pic de apă pentru a obține o consistență mai zemoasă. Se adaugă sosul în tigaie peste năutul cu ardei.
6. Se storc bine pastele și se adaugă în tigaie, peste sos. Se amestecă bine și se lasă un pic la fiert, pentru ca pastele să prindă aroma sosului. Pastele se servesc imediat, decorate cu pătrunjel. Poftă bună!

×
Subiecte în articol: Paste post reteta
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close