Antena 3 CNN Life Nu combinați niciodată afumăturile și lactatele cu medicamente! Efectele sunt extrem de periculoase

Nu combinați niciodată afumăturile și lactatele cu medicamente! Efectele sunt extrem de periculoase

Medicamentele, în combinație cu anumite alimente, pot avea urmări periculoase, uneori chiar letale. Acesta este motivul pentru care este extrem de important ca prospectul să fie citit cu atenție înainte de administrare.

Nu combinați niciodată afumăturile și lactatele cu medicamente! Efectele sunt extrem de periculoase
Sursa foto: Hepta / Pexels
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2022   •   15:00

Puțini sunt cei care știu că lactatele și produsele afumate nu ar trebui niciodată combinate cu medicamentele pentru că pot provoca reacții periculoase în organism, uneori până la deces, în cazul în care nu se intervine la timp.

Unele antibiotice intră ”în conflict” cu calciul, fierul şi celelalte minerale care se găsesc în produsele lactate. Astfel, antibioticele nu mai sunt absorbite cum trebuie, ceea ce înseamnă că le este afectată abilitatea de a lupta împotriva infecțiilor.

De exemplu iaurturile cu conținut scăzut de grăsime sau produsele fără lactoză se pot consuma fără probleme în același timp cu un tratament medicamentos. Specialiștii spun însă că lactatele trebuie evitate în cazul antibioticelor din clasa tetraciclinei dar și a altor antibiotice.

Totodată, este important să întrebați medicul dacă puteți lua vitamine și minerale odată cu medicamentele antibiotice, acestea având un efect similar cu cel al lactatelor. 

Și atunci când consumați antidepresive, sunt interzise o serie de alimente care pot interfera cu acestea. 

De exemplu, antidepresivele din clasa monoaminelor, în combinație cu alimente bogate în amoniac, duc la creșterea rapidă a tensiunii arteriale. Alimentele pe care trebuie să le evitați dacă luați antidepresive sunt: somonul afumat, vinul roșu, berea, carnea tocată, brânza veche și sosul de soia.

Un aspect la fel de important este combinarea antibioticelor cu băuturi alcoolice. Asocierea acestora poate produce greață, vărsături și leziuni hepatice. Consumul de alcool nu face decât să încetinească procesul de vindecare și să crească riscul de efecte adverse. Așa că mai bine renunțați la consumul de alcool pe toată durata administrării antibioticului, scrie DCNews

 

 

×
Subiecte în articol: medicamente antibiotice afumatura
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close