Antena 3 CNN Life Cu ce se stropesc trandafirii în luna aprilie. Așa vor fi protejați de boli și vor înflori spectaculos

Cu ce se stropesc trandafirii în luna aprilie. Așa vor fi protejați de boli și vor înflori spectaculos

Luna aprilie este foarte importantă pentru pasionații de grădinărit, pentru că este perioada în care are loc stropirea trandafirilor cu un amestec care îi protejează de boli și îi ajută să înflorească spectaculos.

Cu ce se stropesc trandafirii în luna aprilie. Așa vor fi protejați de boli și vor înflori spectaculos
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2024   •   22:00

Îngrijirea corectă a trandafirilor este esențială pentru flori bogate și sănătoase.

Stropirea împotriva bolilor și a dăunătorilor este, de asemenea, o etapă care nu trebuie să fie omisă, mai ales că vorbim despre niște plante sensibile și delicate.

Substanțele speciale găsite în comerț pot fi o soluție, însă este bine de știut că ne putem baza și pe alternativele naturale, pe care le putem prepara ușor acasă.

Trandafirii adoră soarele, astfel că aceștia trebuie să fie plantați într-un loc în care să poată beneficia de cel puțin șase ore de lumină pe zi.

Udarea regulată este esențială, dar evitați să udați excesiv. De asemenea, este important să îndepărtați părțile uscate, astfel încât planta să fie stimulată să producă flori noi.

Soluția naturală care stimulează înflorirea trandafirilor

Deși este greu de crezut, grădinarii iscusiți se bazează pe o soluție naturală pentru îngrijirea și stimularea trandafirilor.

Pentru a prepara această soluție este nevoie de cojile de la ouă. Acestea sunt bogate în calciu, potasiu și magneziu, care au un efect benefic asupra sănătății trandafirilor.

Primul pas este colectarea cojilor de ouă în urma gătitului. Cojile se spală bine și se lasă la uscat. Cu ajutorul unui blender, se mărunțesc bine cojile, apoi se pun într-un borcan sau într-un recipient rezistent la căldură.

Se umple borcanul cu apă clocotită și se lasă deoparte pentru 24-48 de ore, timp în care mineralele din coji se vor elibera în apă. 

După ce timpul s-a scurs, se strecoară infuzia pentru a îndepărta bucățile de coji de ouă. Se pune lichidul într-un recipient cu pulverizator și se stropesc trandafirii o dată pe săptămână.

Calciul din coji poate contribui la întărirea structurii plantelor, potasiul poate stimula înflorirea și creșterea, iar magneziul poate ajuta la absorbția nutrienților, notează click.ro.

×
Subiecte în articol: stropire trandafiri aprilie
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close