Antena 3 CNN Life Culinar Trucul care te ajută să cureți rapid și ușor cartofii noi. Este secretul gospodinelor cu experiență

Trucul care te ajută să cureți rapid și ușor cartofii noi. Este secretul gospodinelor cu experiență

Cartofii noi sunt delicioși, însă, de cele mai multe ori, curățarea lor se transformă într-o adevărată provocare, motiv pentru care gospodinele caută permanent trucuri care să le ușureze munca.

Trucul care te ajută să cureți rapid și ușor cartofii noi. Este secretul gospodinelor cu experiență
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2024   •   10:00

Cartofii noi au apărut de ceva timp în piețe, fiind așteptați cu nerăbdare de mulți români.

Pe lângă faptul că sunt delicioși, aceștia se gătesc rapid. De exemplu, cartofii noi prăjiți în ulei sau gătiți în cuptor sunt excelenți pentru masa de prânz, mai ales dacă sunt serviți alături de o salată.

Cu toate acestea, curățarea cartofilor noi se transformă, de cele mai multe ori, într-o adevărată provocare, motiv pentru care gospodinele caută permanent trucuri care să le ușureze munca.

Cartofii noi au o coajă foarte subțire, iar utilizarea unui cuțit nu este deloc o idee bună, pentru că vom pierde mare parte din ei.

De asemenea, multe gospodine folosesc partea abrazivă a unui burete nou de vase, însă există un truc care garantează un rezultat mult mai bun.

Cum să cureți rapid și ușor cartofii noi

Înainte de a-i curăța de coajă, trebuie să ne asigurăm că am spălat foarte bine cartofii.

Pentru acest truc, este nevoie de sare fină și un vas cu apă. Se ia ficare cartof, se scufundă pentru o secundă în apă, apoi se scoate și se pune puțină sare pe suprafața acestuia. 

Dacă vom freca ușor cu degetele, vom observa cum coaja se desprinde rapid și ușor, fără prea mult efort. La final, se spală din nou cartofii, pentru a îndepărta sarea și resturile rămase.

Acestă metodă transmisă din bătrâni este aplicată de gospodinele cu experiență, dar și de marii bucătari, fiind cea mai ușoară și rapidă.

×
Subiecte în articol: cartofi noi truc curatare cartofi noi
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close