Antena 3 CNN Life Cum au reuşit RUŞII să "fabrice" GENIILE pornind de la AMPRENTELE degetelor. Ce spun mâinile despre tine

Cum au reuşit RUŞII să "fabrice" GENIILE pornind de la AMPRENTELE degetelor. Ce spun mâinile despre tine

Cum au reuşit RUŞII să "fabrice" GENIILE pornind de la AMPRENTELE degetelor. Ce spun mâinile despre tine
de O.P.    |    15 Oct 2014   •   10:38

În mai multe clinici şi ins­ti­tute de cer­cetare din Mos­co­va, este utilizată metoda prin care omul este "citit" ca o carte deschisă, prin intermediul ampren­telor sa­le digitale. Astfel, se pot stabili abili­tăţile sale fizice, trăsăturile individuale ale caracterului, zona ge­o­grafică din care provine şi chiar preferinţele sexua­le, acest domeniu fiind denumit dermato­gra­fie.

Teh­nica este folosită încă din ulti­me­le decenii ale seco­lului trecut în insti­tu­tele de cercetare ruseşti pentru descope­rirea sportivilor talen­taţi. "To­tul a început la Jocu­rile Olim­pice din 1988, când oamenii de ştiinţă au înţeles că prin analiza amprentelor digi­tale se pot des­coperi cam­pio­nii lu­mii în sport. Încă din tim­puri străvechi, în cultura chi­neză se vorbea despre cer­cu­leţele de pe degete: un sin­gur vârtej pe vârful de­getului ară­tător în­­seamnă sărăcie, două vâr­tejuri - bo­găţie, şase - hoţie, şap­te - nefericire, no­uă vârte­juri şi o buclă - nu mai e nevoie să munceşti nicio­da­tă, ai suficiente re­surse încât poţi trăi liniştit până la finele vieţii. Astfel, conform «desenelor» din am­­prentele digitale, vechii chinezi sta­bileau cât de lungă poate fi viaţa. Oa­menii de ştiinţă moderni au mers un pas mai departe, creând un adevărat do­me­niu ştiinţific com­plex", susţine Tama­ra Abramova, profesor-doctor în an­­tropo­lo­gie sportivă din ca­drul Institu­tului de Cer­cetări Ştiinţi­fice în domeniu de la Moscova.

"Pro­­ce­deul este sim­plu, teo­retic. Întâi se sta­bi­leşte forma mo­delului de am­prentă pentru fie­care dintre cele zece degete: seg­mente de cerc, bucle şi vâr­tejuri. De exem­plu, dacă o per­soană pre­zintă pe de­gete în ma­joritate bucle şi unul-două segmente de cerc, avem de a face cu un înotă­tor sau un aler­­­gă­tor. Cele mai ra­re modele de am­­pren­te sunt ce­le care pre­zintă numai vârte­juri. Cam­pio­­nul olim­pic la lupte gre­­co-ro­mane, Ale­xan­der Kare­lin, are acest tipar, nu numai pe un singur deget, ci pe fiecare din­tre cele zece degete! Aşa ceva este excepţional, eu nu am mai întâlnit un ast­fel de model în în­treaga mea carieră!"

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close