Antena 3 CNN Life Cum îți poți accelera metabolismul prin alimentație. Sigur nu te gândeai la acest lucru

Cum îți poți accelera metabolismul prin alimentație. Sigur nu te gândeai la acest lucru

Cum îți poți accelera metabolismul prin alimentație. Sigur nu te gândeai la acest lucru
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
11 Apr 2018   •   21:58

Cerealele integrale
Cerealele integrale îți pot ajuta corpul în procesul de ardere a grăsimilor, lucru care nu se întâmplă în cazul cerealelor rafinate (vorbim aici despre pâine sau paste) care încetinesc rata metabolismului. Este cunoscut faptul că alimentele bogate în fibre, precum orezul brun, orezul integral și ovăzul, sunt cele mai bune prietene ale organismului atunci când dorești să scapi de câteva kilograme în plus.

Albușul de ou
Albușul de ou este foarte bogat în aminoacizi care contribuie la arderea grăsimilor, dar mențin totuși masa musculară. De asemenea, ouălele sunt bogate în proteine și vitamina D, scrie elle.ro.

Ardeiul iute
Este cunoscut faptul că ardeiul iute conține capsaicină, o substanță activă care ajută la reducerea greutății corporale. Adaugă o lingură de ardei iute mărunțit la o masă a zilei și vei vedea rezultatele în scurt timp. Totodată, ardeiul iute reprezintă și o sursă bogată de vitamina C. Cum să-ți accelerezi metabolismul? Consumă mai des ardei iute!

Apa
Dacă ești cât de puțin deshidratată, rata metabolismului va încetini. Sfatul specialiștilor este să bei apă rece astfel încât organismul tău să consume mult mai multe calorii pentru a o încălzi.

Cafeaua
Conform unui studiu publicat în revista Physiology & Behavior, s-a relevat faptul că rata metabolismului întâlnită la persoanele care beau cafea este cu 16% mai mare decât a celor care consumă cafea decofeinizată.

×
Subiecte în articol: alimentatie metabolism alimente cereale
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close