Antena 3 CNN Life Cercetătorii au decis modul corect în care se trage apa la toaletă! Mulți oameni chiar nu știu acest lucru

Cercetătorii au decis modul corect în care se trage apa la toaletă! Mulți oameni chiar nu știu acest lucru

Trasul apei la toaletă cu capacul închis sau deschis pare a fi un obicei personal, care diferă de la o gospodărie la alta. Totuși, există o reglă care te poate scăpa de foarte multe bacterii.

Cercetătorii au decis modul corect în care se trage apa la toaletă! Mulți oameni chiar nu știu acest lucru
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2024   •   21:32

Conform specialiștilor, cel mai bine este să tragem apa cu capacul închis la toaletă. Explicația este simplă: capacul lăsat jos nu oprește răspândirea germenilor. 

Cercetătorii au descoperit particule virale microscopice peste tot în toaletă atunci când o persoană trage apa la toaletă, indiferent dacă capacul este ridicat sau coborât.

"O mulțime de oameni au spus că tot ce trebuie să faci este să închizi capacul și problema este rezolvată", a declarat cercetătorul principal și microbiologul Charles Gerba pentru USA Today.

Citește și: Temperatura ideală din casă, în sezonul rece. Diferă în funcţie de vârstă şi starea de sănătate

Pentru a evita situațiile nedorite, cheia rămâne la dezinfectarea toaletei, a apei din toaletă și a suprafețelor din apropiere. Experții au constatat că baia era mai curată atunci când vasul de toaletă era frecat cu o perie și cu un dezinfectant pe bază de acid clorhidric.

"Trebuie să vă asigurați cu adevărat că întotdeauna curățați capacul toaletei și alte zone din toaletă", a precizat microbiologul Charles Gerba, conform  New York Post.

×
Subiecte în articol: toaleta bacterii
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close