Antena 3 CNN Life "Alimentul cu care ar trebui să începem orice masă" | Dan Oros, despre cum putem opri îmbătrânirea: "Un singur sfat legat de nutriție"

"Alimentul cu care ar trebui să începem orice masă" | Dan Oros, despre cum putem opri îmbătrânirea: "Un singur sfat legat de nutriție"

Dan Oros lucrează la Google și Youtube România. Printre preocuparile lui se numără și procesul de oprire sau încetinire a îmbătrânirii corpului. Acesta oferă mai multe recomandări legate de nutriție.

"Alimentul cu care ar trebui să începem orice masă" | Dan Oros, despre cum putem opri îmbătrânirea: "Un singur sfat legat de nutriție"
Sursa foto: Facebook/ Dan Oros
de Mia Lungu    |    29 Mar 2023   •   16:16

"Multe lucruri vin și din religie, chiar dacă nu erau demonstrate atunci. De ce spuneau ca în anumite zile să nu mănânci carne? Deoarece carnea pune foarte mare presiune pe corpul tău. Sau trebuie să ții post în anumite zile.", susține Dan Oros, unul dintre liderii Google România.

"Aceste lucruri au ajuns cumva să fie demonstrate de știință pentru că, de fapt, corpul nostru nu este obișnuit să consume atât de multă mâncare", mai spune acesta.

"Eu țin post intermitent, adică nu mănânc 16 ore, iar în fereastra de 8 ore mănânc. Este lejer. Mai sunt câteva idei privind combinarea alimentelor în sensul în care vrem să ne controlăm nivelul glicemiei. 

Dacă este un singur sfat legat de nutriție este nu consumăm deserturi pe stomacul gol. Este cel mai rău lucru pentru corp", a mai spus Dan Oros, în cadrul unui podcast cu Mihai Morar.

Citește și: Verdeața de primăvară care ajută la detoxifiere și este plină de vitamine. Se mai numește și "usturoiul ursului"

Dan Oros: "Cel mai interesant lucru este ordinea în care ar trebui să mănânci"

Dan Oros a spus că mănâncă și carne, cam o dată la două zile. El a subliniat că ar fi bine să avem carne din surse de calitate, cât mai sigure.

"Carnea îmbătrânește corpul mai repede. Dacă mănânci multă carne și o faci foarte des, indiferent de calitatea cărnii, îmbătrânești mai repede. Eu mănânc carne o dată la două zile, dar nu sunt foarte strict cu acest subiect.

Cel mai interesant lucru este ordinea în care ar trebui să mănânci. Prima dată ar trebui să mănânci verdețuri, tot ce înseamnă salată. Apoi vine partea de proteine și grăsimi, iar la final, carbohidrații, inclusiv desertul la final", a mai zis Dan Oros în cadrul podcastului.

Dan Oros are 33 de ani, dar vârsta organismului său este de 20 de ani.

×
Subiecte în articol: dan oros aliment imbatranire masa nutritie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close