×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

De ce este bine să mănânci mărar în sezonul rece

08 Dec 2017   •   13:58
De ce este bine să mănânci mărar în sezonul rece 132

Mărarul este bogat în multe vitamine vitale, A, C, care sunt esenţiale pentru o funcţionare optimă metabolică şi stimularea sistemului imunitar. 

Condiment aromat, originar din regiunea Mediterană, înrudit cu pătrunjelul şi leuşteanul, mărarul este foarte folosit în ţările europene, dar şi în ţările asiatice, cu precădere India, unde frunzele uscate aromatizează salatele, fripturile, sosurile şi multe alte preparate.

Medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică crede că mărarul nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră, mai ales în sezonul rece.

”Recomand introducerea mărarului în alimentaţie datorită numeroaselor sale efecte sanogene. E important să ştim că este o sursă bogată de minerale, precum sodiu, potasiu, cupru, calciu, fier şi magneziu. Cuprul acţionează ca un activator pentru multe enzime vitale, precum citocrom  C oxidaza şi superoxid dismutaza, enzime cu puternice efecte antioxidante şi de reducere a radicalilor, acizi atât de nocivi pentru sănătate şi acumulaţi zilnic din procesele meabolice. Pentru pacienţii cardiaci, mărarul poate avea numeroase proprietăţi benefice şi terapeutice, efecte determinate de conţinutul ridicat de potasiu, care are rol de reglare a diurezei şi implicit un control indirect al tensiunii arteriale”, precizează Dr. Florin Ioan Bălănică pentru CSID.


sati