Antena 3 CNN Life Dieta care îţi prelungeşte viaţa. Se ține foarte ușor și e potrivită pentru orice vârstă

Dieta care îţi prelungeşte viaţa. Se ține foarte ușor și e potrivită pentru orice vârstă

Dieta care îţi prelungeşte viaţa. Se ține foarte ușor și e potrivită pentru orice vârstă
Sursa foto: Pixabay
13 Sep 2018   •   20:37

Dieta despre care s-a demonstrat științific că prelungește viața. Este ușor de ținut și poate fi începută la orice vârstă!

Dieta mediteraneană este proclamată drept reţeta pentru o viaţă sănătoasă. Contribuie la prevenirea a numeroase afecţiuni, oferă beneficii şi în cazul în care este adoptată la o vârstă înaintată putând reduce riscul de deces, conform unui studiu realizat în Italia, citat de The Guardian.

Deşi oarecum neclară în privinţa conţinutului său, dieta mediteraneană presupune un consum ridicat de peşte, nuci, legume proaspete, ulei de măsline şi fructe.

”Este deosebit de important să cunoaştem ce fel de instrumente deţinem în prezent pentru a face faţă acestui proces de îmbătrânire cu care ne confruntăm în întreaga lume, în special în Europa”, a declarat Marialaura Bonaccio, epidemiolog la Mediterranean Neurological Institute – IRCCS Neuromed din Italia.

“Ştim cu toţii că dieta mediteraneană este benefică pentru sănătate, însă există puţine studii care se concentrează pe vârstnici”, a precizat cercetătoarea care se numără printre autorii lucrării.

Alte studii efectuate anterior au sugerat că acest tip de dietă prezintă beneficii atât pentru prevenirea bolilor de inimă cât şi a cancerului.

Sursa: doctorulzilei.ro

×
Subiecte în articol: dieta viaţa
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close