Antena 3 CNN Life Dieta care poate reduce riscul de cancer la sân  

Dieta care poate reduce riscul de cancer la sân  

Dieta care poate reduce riscul de cancer la sân  
Sursa foto: Pixabay
28 Mai 2018   •   14:57

Suntem ceea ce mancăm și există o mulțime de dovezi care să susțină această zicală: consumul de alimente sănătoase poate duce într-adevăr la o viață mai sănătoasă.

Într-un nou studiu publicat în JAMA Oncology cercetătorii au găsit dovezi interesante care arată că dieta redusă în grăsimi ar putea reduce riscul de cancer. Dr. Rowan Chlebowski, profesor de cercetare la Centrul Medical Național al orașului Hope și colegii săi au analizat datele de la mai mult de 48.000 de femei înscrise în Inițiativa Femeilor, un studiu amplu la 40 de centre din SUA.

Nici o femeie nu avea cancer la începutul studiului iar aproape 20.000 de femei au fost repartizate aleatoriu pentru a își schimba dieta și pentru a reduce aportul de grăsime la aproximativ 20% din caloriile lor zilnice (media americană consumă aproximativ 30% din calorii zilnice din grăsime). Ele au fost de asemenea încurajate să mănance mai multe fructe, legume și cereale integrale. Celelalte femei nu au primit instrucțiuni pentru a-și schimbă dieta, dar au fost educate despre o alimentație bună și o dietă sănătoasă. 

După opt ani în care cercetătorii au urmărit îndeaproape numărul de cancere care au apărut printre participanți și cauzele de deces ale unor femei, aceștia au descoperit că în rândul femeilor diagnosticate cu cancer de sân, cele din grupul cu dieta cu conținut scăzut de grăsimi au avut un risc cu până la  22% mai mic de a muri de boală comparativ cu femeile din grupul alimentar normal. Grupul cu conținut scăzut de grăsimi a avut de asemenea un risc de 24% mai mic de a muri din cauza altor tipuri de cancer și un risc de 38% mai mic de a muri de boli de inimă.  

Experții sunt de părere că această concluzie este remarcabilă și că informația poate fi utilizată în prevenția canceruluil și în dieta bolnavilor de cancer.  

Sursă: TIME

×
Subiecte în articol: dieta
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close