Antena 3 CNN Life DIETĂ. Ce spun nutriționiștii despre tobă și caltaboș. Mâncărurile tradiționale de Crăciun pot avea efecte nebănuite

DIETĂ. Ce spun nutriționiștii despre tobă și caltaboș. Mâncărurile tradiționale de Crăciun pot avea efecte nebănuite

DIETĂ Mâncărurile tradiționale de Crăciun, cum sunt lebărul și toba conțin vitamine care stimulează imunitatea și țin departe răcelile. În sezonul rece, ne confrunăm cu deficit de vitamina D, care se sintetizează când ne expunem la soare, dar şi de vitamina C, din cauză că mâncăm mai puţine fructe şi legume. Aceste vitamine au însă un rol esenţial pentru imunitate, iar carenţele ne expun infecţiilor.

DIETĂ. Ce spun nutriționiștii despre tobă și caltaboș. Mâncărurile tradiționale de Crăciun pot avea efecte nebănuite
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
16 Dec 2019   •   17:14

DIETĂ Mâncărurile tradiționale de Crăciun pot avea efecte nebănuite. Dacă facem asta de 2-3 ori pe săptămână, e perfect. Surse alimentare sunt lactatele, untul, peştele, dar şi produsele tradiţionale cu viscere caltaboş, lebăr, tobă”, spune nutriţionistul Corina Zugravu.

DIETĂ 40 de miligrame este doza zilnică recomandată de vitamina D pentru adulţi, iar 25 de miligrame – pentru copii. Aveţi grijă să nu le depăşiţi

DIETĂ Carnea de porc şi fasolea întăresc imunitatea.
DIETĂ Fierul este un alt nutrient de care organismul are nevoie atunci când temperaturile scad, pentru a-şi menţine energia şi vitalitatea. În caz contrar, există riscul anemiei, o afecţiune care dă stări de ameţeală, scade puterea de concentrare şi rezistenţa la efort fizic.

DIETĂ Continuarea aici.

×
Subiecte în articol: dieta
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close