Antena 3 CNN Life Dieta de vară. Sfatul neaşteptat dat de dr. Mihaela Bilic: De ce e bine să mănânci seara, pe caniculă

Dieta de vară. Sfatul neaşteptat dat de dr. Mihaela Bilic: De ce e bine să mănânci seara, pe caniculă

Vara este anotimpul ideal pentru slăbit, foamea este diminuată şi putem să sărim liniştiţi peste mese, spun medicii nutriţionişti. Dacă ziua beţi mai multe lichide, puteţi mânca seara, mai pe răcoare, este recomandarea nutriţionistului Mihaela Bilic.

Dieta de vară. Sfatul neaşteptat dat de dr. Mihaela Bilic: De ce e bine să mănânci seara, pe caniculă
Sursa foto: Facebook/Mihaela Bilic
de Denisa Nedelcu    |    01 Aug 2020   •   15:00

Este bine să evitaţi zahărul, fructele în cantităţi mari, făinoasele şi alcoolul, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Dacă vreţi să faceţi un compromis, apelaţi la o îngheţată.

"(...) când e vară e soare și cald afară, buna dispoziție e asigurată, iar foamea e inhibată. Dacă nu exagerăm cu fructele și cocktailurile băute la ceas de seară, putem spune că vara e anotimpul ideal pentru slăbit.

Bilic: Pe caniculă, săriţi liniştiţi peste mese şi mâncaţi mai pe seară, pe răcoare

Nu numai apetitul e diminuat, dar și motivația de a arăta bine crește, hainele sunt mai subțiri, marea înseamnă costum de baie, motive suficiente pentru a fi mai atenți la dietă. Și când spun dietă nu vorbesc de o cură de slăbire propriu-zisă, ci pe mutarea accentului de la mâncare, la hidratare.

Vara putem liniștiți să "sărim" peste mese, dacă tot e cald și nu ne e prea foame, n-ar fi rău să mâncăm mai pe seară, pe răcoare. Peste zi, axați-vă pe lichide, indiferent dacă asta înseamnă apă, cafea, ceai rece, limonadă, ciorbă sau lapte bătut. 

Soluţii de "compromis": îngheţata, vinul

Feriți-vă de zahăr, fructe mâncate cu kilogramele și alcool. Bazați-vă pe legume multe și pește, fiți zgârciți cu uleiul, brânzeturile și făinoasele și veți vedea, silueta se va ameliora de la sine, aproape fără efort. 

Iar ca soluții de compromis, un pahar de vin sau o cupă de înghețata sunt "răul" cel mai mic la raportul calorii/satisfacție.

Așa că profitați de zilele lungi de vară și umpleți-le cu ce vreți voi, cu ce vă place...dar nu cu mâncare!", a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: vara dieta vara mihaela bilic
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close