Dr. Mihaela Bilic ne dă cea mai proastă veste! ”Facem burtă de la fructe, exact cum facem și de la bere”

03 Aug 2020   •   11:20
Dr. Mihaela Bilic ne dă cea mai proastă veste! ”Facem burtă de la fructe, exact cum facem și de la bere”

Medicul Mihaela Bilic atrage un mare semnal de alarmă cu privire la consumul de fructe. Mare atenție când mâncați acest dulce sănătos pentru că îngrașă, mai ales când vorbim de perioada în care le consumăm.

”Fructele nu trebuie consumate în exces. Exces înseamnă cantitatea de fructe ce trece de ce ar intra într-o palmă, așa cum și pâinea trebuie măsurată tot cu palma. Fructele se pot consuma pe post de desert. Fructele nu sunt un aliment de bază, nu pot înlocui niciodată mâncarea clasică, pentru că din apă cu fructoză noi nu putem funcționa. Vitaminele și mineralele pe care le conțin nu au aport caloric, acelea sunt micronutrienți, deci nu au rol de hrănire”, a explicat Mihaela Bilic.

Pepenele îngrașă! Grăsimea, pe burtă

”Sunt o mulțime de persoane care spun: haide să nu mai mănânc nimic în seara asta, mănânc doar niște fructe, ca să scap cu o rație calorică mai mică. Decât să mănânc mâncare, mai bine renunț la masa de seară și mănânc fructe”.

Facem burtă de la fructe, exact cum facem și de la bere

”Fructele se mănâncă pe post de desert și cu măsură, pentru că altfel ne vom îngrășa și este o grăsime urâtă, exact ca la băutorii de bere, care se pune pe abdomen. Deci, facem burtă de la fructe, n-am niciun fel de veste mai puțin neplăcută. Mi-ar plăcea să vă spun, să zicem răul mai puțin rău, de exemplu despre piersici și caise, că au cea mai puțină fructoză, se absoarbe mai lent. În schimb, pepenii sunt, în acest moment, și de sezon, și campioni. Și va veni „artileria grea”, în toamnă, reprezentantă de struguri. Deci, când vor veni strugurii, cred că nimeni nu mai are niciun dubiu că indiferent dacă bei vin sau că mănânci struguri, tot alcool se numește!” a explicat nutriționista.

 

ExitPOLL
x close