Antena 3 CNN Life Femeia din Târgovişte care oferă un ajutor uriaş pentru copiii din nevoiaşi

Femeia din Târgovişte care oferă un ajutor uriaş pentru copiii din nevoiaşi

O româncă din Târgovişte a înfiinţat acum 5 ani asociaţia "Give and Help", prin care sprijină familiile necăjite din regiunea ei. Nicoleta Ioniţă ajută zeci de copii săraci cu alimente şi cu rechizite, pentru ca micuţii să nu renunţe la şcoală. Şi a reuşit să construiască mai multe case în zonă, pentru familii sărace care trăiau în condiţii greu de imaginat.

Femeia din Târgovişte care oferă un ajutor uriaş pentru copiii din nevoiaşi
de Iulia Gorgorin    |    05 Aug 2020   •   14:45

Nicoleta Ioniţă a fost ea însăşi într-o situaţie-limită. Locuia într-o singură cameră cu familia ei, fără baie, iar după ce a fost ajutată să-şi facă o casă, a decis ducă binele mai departe şi să ajute la rândul ei.

''O familie căreia îi luase casa foc şi începuseră preoţii din zonă să construiască o casă, dar stagnase din lipsă de materiale. Relaţia cu copiii este una foarte bună. Ei au început să simtă că le pasă cuiva şi de ei şi au înţeles că până la urmă fără şcoală nu o să poată să facă nimic niciodată.

A fost cazul unei familii cu trei copii. A fost al treilea caz pe care noi l-am ajutat şi cărora le-am construit o singură cameră, ei mai având doar una şi apoi şi apoi şi ei au început să mişte lucrurile, să crească animale. Şi-au mai construit şi ei un hol şi o baie, iar fetiţa cea mare învaţă foarte bine. Eu îi spun fetiţa cu cărţile, pentru că este singurul copil pe care eu l-am întâlnit şi care de fiecare dată a cerut doar cărţi şi de la Moş Crăciun şi de ziua ei de naştere'', spune Nicoleta Ioniţă despre familia pe care a ajutat-o.

×
Subiecte în articol: erou zilei Targoviste nicoleta ionita
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close