Antena 3 CNN Life Fenomen spectaculos pe cerul României! Răsărit roșu sau roz intens, cu particule de praf saharian, surprins în mai multe orașe din țară

Fenomen spectaculos pe cerul României! Răsărit roșu sau roz intens, cu particule de praf saharian, surprins în mai multe orașe din țară

Un fenomen inedit a putut fi observat, la răsărit, din mai multe orașe ale României.

Fenomen spectaculos pe cerul României! Răsărit roșu sau roz intens, cu particule de praf saharian, surprins în mai multe orașe din țară
Sursa foto: Facebook/ Selective Photography
de Mia Lungu    |    27 Mar 2024   •   10:33

Miercuri dimineață, la răsărit, cerul României a fost roșu intens, din cauza particulelor de praf saharian care au ajuns în țara noastră, în care se reflectă lumina soarelui, orizontul căpătând, astfel, nuanțe roșiatice.

Pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe fotografii care surprind fenomenul spectaculos și culorile inedite de pe cer.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu cerul colorat în nuanțe de roșu și roz, miercuri, 27 martie 2024.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Este un transport de aer cald din nordul Africii însoțit și de o cantitate mare de praf saharian care traversează bazinul Mării Mediterane și ajunge peste sudul, centrul și estul Europei.

Este un fenomen care se repetă în fiecare primăvară și aduce peste tara noastră particule de praf saharian. Dacă acest praf se asociază și cu precipitaţiile vom avea depuneri și la nivelul solului pe diferite obiecte, mașini s.a.m.d.", au explicat specialiștii, pentru Antena 3 CNN.

Un fotograf a surprins imagini impresionante la malul mării, pe care le-a publicat apoi pe un grup de Facebook pentru pasionații de fotografie din Constanța.

Locuitori din Mediaș și Rădăuți au surprins și ei cerul colorat și au postat pozele în mediul online.

 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close