Antena 3 Life Gustul copilariei! Cum sa faci cornulete fragede cu magiun!

Gustul copilariei! Cum sa faci cornulete fragede cu magiun!

18 Aug 2015   •   16:27
Gustul copilariei! Cum sa faci cornulete fragede cu magiun!

Astazi, va prezentam o reteta de suflet a Printesei Polonic. Ei bine, aceste cornulete vin tocmai din caietul magic al bunicii Ancai Lungu.

Ingrediente:
- 200g unt la temperatura camerei
- 100g smantana sau iaurt
- un ou
- 8 linguri de zahar pudra
- 450g faina cernuta
- o lingura de praf de copt
- jumatate de lingurita de sare
- 100g de magiun

Frecati bine de tot untul cu 4 linguri de zahar pudra, incorporati smantana si oul, apoi treptat faina, sarea si praful de copt. Veti obtine un aluat fraged si usor de modelat. Infasati-l in folie alimentara si uitati-l o ora la frigider. Intre timp, asterneti o tava cu hartie de copt si incingeti cuptorul la 180 de grade. Intindeti aluatul intr-un strat subtire si taiati-l astfel incat sa obtineti triunghiuri. Binecuvantati cu cate o lingurita de magiun fiecare bucatica de aluat fraged si apoi rulati bucatile, astfel incat sa obtineti cornulete. Asezati prajituricile confortabil in tava si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se racesc, tavaliti-le ca pe niste copii rasfatati in cele 4 linguri de zahar pudra ramase.

×
Subiecte în articol: reteta ingrediente
Parteneri
x close