Antena 3 Life Iată cum să te odihnești mai mult în timpul nopții. Urmează acești pași simplii

Iată cum să te odihnești mai mult în timpul nopții. Urmează acești pași simplii

03 Mai 2019   •   14:41
Iată cum să te odihnești mai mult în timpul nopții. Urmează acești pași simplii
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Programul încărcat, stresul de la locul de muncă sau provocat de nevoia de a fi mereu atentă cu cei mici, problemele care se prelungesc sau necazurile neprevăzute pot fi factori extrem de dăunători pentru odihna ta. Somnul înseamnă atât o fereastră pentru corpul tău să îşi refacă resursele de energie, dar şi pentru mintea ta să poată să se reechilibreze, motiv pentru care, alături de o alimentaţie echilibrată şi de mişcare fizică, odihna este una dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ai grijă în fiecare zi.

Aşa cum specialiştii de la NHS notează, somnul de slabă calitate sau insuficient poate fi cauza multor probleme de sănătate fizică, dar şi mentală. Atunci când te bucuri de numai cinci ore de somn pe noapte, creşte riscul apariţiei diabetului, în timp ce obiceiul de a dormi nopţi la rând sub şase ore poate da naştere unor simptome asociate deseori cu anxietatea şi depresia.

1. Asigură-ţi cele mai confortabile condiţii pentru a putea dormi
Principalul factor care duce de cele mai multe ori la un somn de calitate slabă este patul. Asigură-te că ai o saltea de pat confortabilă în dormitor şi perne potrivite care să nu provoace dureri de gât dimineaţa şi care să permită o poziţie corectă a coloanei. De asemenea, obişnuieşte-te să schimbi cât mai frecvent posibil lenjeria de pat pentru a te bucura de mai multă prospeţime, pentru un plus de relaxare. Mai mult, înainte de a te băga în pat, scade puţin temperatura din cameră, fie deschizând geamul, fie cu ajutorul aerului condiţionat. Acest lucru te va ajuta să adormi mai repede şi să beneficiezi de un somn profund, de o calitate mai mare.

2. Foloseşte-te de parfumurile care îmbunătăţesc calitatea somnului
Simţul tău olfactiv poate fi o cale utilă prin care poţi dormi mai bine, motiv pentru care parfumurile sau aromele sunt deseori folosite pentru a forma un ambient plăcut şi odihnitor. Trei dintre aromele recomandate sunt cele de lavandă, muşeţel şi chiar esenţa de ylang-ylang, un arbore originar din zona Indiei şi Filipinelor, care în prezent se regăseşte atât în America Centrală, cât şi de Sud.

3. Mănâncă inteligent cu o oră înainte de culcare
În cele mai multe cazuri, mesele înainte de culcare nu sunt recomandate, deoarece suprasolicită sistemul digestiv şi astfel somnul tău va fi agitat şi te vei trezi obosită dimineaţa. Fructele simple, ciocolata sau o mesele pline de carbohidraţi trebuie evitate cu o oră înainte de culcare, însă asta nu înseamnă că nu poţi mânca nimic. Dacă ai de gând să consumi carbohidraţi, asigură-te că alături de ei vei avea pe farfurie şi o sursă de calciu sau proteine, deoarece aceasta va veni la pachet cu aminoacidul triptofan, unul dintre cei opt aminoacizi esenţiali, iar în această combinaţie corpul tău va elibera serotonină, extrem de eficientă în inducerea senzaţiei de calm.

Sursa: clickpentrufemei.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close