Antena 3 CNN Life Mâncarea care-i place creierului. Dr. Mihaela Bilic: "Face bine la creier - cu cât mai bogat în zahăr sau în grăsime, cu atât mai bine"

Mâncarea care-i place creierului. Dr. Mihaela Bilic: "Face bine la creier - cu cât mai bogat în zahăr sau în grăsime, cu atât mai bine"

Mâncarea ne poate ajuta să ne simţim bine, indiferent de vremea de afară, mai ales atunci când hrana aceea ne duce cu gândul la copilărie, spun medicii.

Mâncarea care-i place creierului. Dr. Mihaela Bilic: "Face bine la creier - cu cât mai bogat în zahăr sau în grăsime, cu atât mai bine"
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2021   •   12:55

În ce priveşte consistenţa alimentelor, dr. Mihaela Bilic spune că produsele cremoase fac bine la creier, independent de conținutul de calorii și de nutrienți. Sau, cu cât mai bogat în zahăr sau în grăsime, cu atât mai bine.

"Mâncare şi emoții

Cum ne poate ajuta mâncarea să ne simțim bine, independent de vremea de afară... sau, mai degrabă, în ciuda vremii de afară?! Ce condiții trebuie să îndeplinească un "confort food"? 

Trebuie să fie un produs care să ne ducă cu gândul la copilărie și, nu în ultimul rând, să fie cremos. 

Consistența cremoasă face bine la creier independent de conținutul de calorii și de nutrienți - cu cât mai bogat în zahăr sau în grăsime, cu atât mai bine. Cât despre legătura cu trecutul, mâncarea ne poate reconecta cu acele perioade din viața noastră în care ne era cald și bine, când eram hrăniți, iubiți, îngrijiți.

Fiecare trebuie să-și definească propriul "confort food", pentru mine piureul de cartofi cu unt și lapte face minuni. Iar dacă pun lângă el o salată de ardei copți, efectul e garantat! Și când zic "ardei copți" mă refer la ardeiul kapia dulce și cărnos pus la congelator, ca pe vremuri. 

Stimuli pentru simțuri: cald cu rece, dulce cu sărat și acrișor, ferm cu onctuos și peste toate o aromă de fum cu miros de vară - o plăcere nevinovată, accesibilă oricui", a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina de Instagram.
 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic mancare creier
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close