Antena 3 CNN Life Mare atenție! Acestea sunt produsele dietetice care îngrașă

Mare atenție! Acestea sunt produsele dietetice care îngrașă

Mare atenție! Acestea sunt produsele dietetice care îngrașă
24 Iul 2018   •   08:54

Vara este sezonul dietelor mai light, însă este și perioada în care poți cădea  ușor pradă produselor dietetice care favorizează surplusul de kilograme, efectul invers față de cel propus.

Una dintre legumele cu multe calități nutriționale este morcovul, însă trebuie să ai grijă la cantitatea pe crae o consumi deoarece acesta îți poate aduce un aport mare de sare, calorii și grăsimi deloc prietenoase cu silueta ta.

Nu combina legumele cu grăsimi
Una dintre cele mai nefaste combinații la care poți apela este să combini untul de arahide cu pâine sau legume bogate în fibre. Și asta deoarece chiar dacă untul de arahide aduce un aport de grăsimi și proteine sănătoase, combinarea lui cu alte alimente nu este tocmai o alegere potrivită.

Pentru micul dejun cea mai bună variantă pare a fi o pastă din humus servită cu ardei gras, sosul de soia negru servit cu legume crude sau un iaurt cu o linguriță de miere și câteva semințe sau nuci pisate.

Cartofii dulci prăjiți
Deși se crede că sunt mult mai sănătoși, mai ales pentru  cantitatea ridicată de beta-caroten care odată ajunsă în organism se transformă în vitamina A, dar îți oferă și aportul necesar zilnic de vitamina D, acid folic, potasiu, fibre. Însă chiar și așa dacă vei alege să gătețti această legumă la abur alături de broccoli, dovlecei sau alte legume, numărul de calorii pe crae ți le va furniza va crește considerabil la fel ca și numărul de grăsimi. Și asta deoarece prin prepararea lor termică își pierd o mare parte din antioxidanții de care dispun.

Salata de crudități rămâne totuși cea mai sănătoasă variantă și asta doar în cazul în care aegi sîă o asezonezi dar cu zeamă de lămâie sau oțet de mere.

Continuarea aici.

×
Subiecte în articol: ingrasat vara
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close